Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Ez méltatlan az Ajaxhoz!” – 58 éve nem kaptak ki ennyire a hollandok

MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP
MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP

Az elmúlt 58 év legsúlyosabb vereségét szenvedte el az Ajax labdarúgócsapata, amely kedd este, hazai pályán 6-1-re kikapott a Napolitól a Bajnokok Ligája A csoportjának 3. fordulójában.

Kapcsolódó
Ritkán látni ilyen bakiparádét, igazi horrorestéje volt a Sporting kapusának
Antonio Adán mindent elkövetett, hogy csapata sima vereséget szenvedjen a BL-ben.

Legutóbb ekkora vereséget 1964 novemberében mértek az amszterdamiakra, akkor a Feyenoord ütötte ki 9-4-re az élvonalban.

Az együttes mély gödörben van, hiszen a legutóbbi négy tétmérkőzésén nyeretlen maradt: a BL-ben a mostani vereséget megelőzően a Liverpool is legyőzte 2-1-re, míg a hazai bajnokságban kikapott az AZ Alkmaartól (1-2), a hétvégén pedig 1-1-es döntetlent játszott a Go Ahead Eaglesszel.

Akkor most válság van Amszterdamban? – tette fel a kérdést a Voetbal International szaklap.

„Természetesen. Az nem érdekel, hogy válságnak vagy bármi másnak nevezik, de nyilvánvaló, hogy ez így nem jó.

A Liverpool ellen ki lehet kapni, de úgy nem, ahogy a Napoli ellen tettük. Nehéz és fájdalmas este volt, méltatlan az Ajaxhoz, főleg az 1-4 után

– nyilatkozta Alfred Schreuder edző.

A szakembert kifütyülte a közönség is, főleg akkor, amikor kiderült, a gyalázatos első félidő után egyetlen cserét sem hajtott végre a szünetben.

„Ez az én döntésem volt, azt hittem, a csapat helyre tudja tenni magát” – magyarázta. Hozzátette, megérti a szurkolókat, de a kiütés ellenére higgadtnak kell maradni.

Kapcsolódó
Meg vannak számlálva az órái, de még behúzza a BL-csatát
Julen Lopetegui úgy irányítja a Sevillát szerdán, hogy tudja, ez lesz az utolsó meccse.

A mérkőzést közvetítő RTL7 egyik szakértője, a vb-ezüstérmes, vb- és Eb-bronzérmes egykori 134-szeres válogatott középpályás, Wesley Sneijder azt mondta, szégyen, hogy néhány játékos a pályán maradhatott.

„Schreuder egyáltalán nem bízik a kispadjában. A nyáron 5-7 játékost szerződtetett, ők most hirtelen nem elég jók?” – tűnődött Sneijder. „Akkor lehet, hogy azt is meg kell vizsgálnia, hogy mi rontott el a kezdeti szakaszban. Miért vannak itt ezek a játékosok? Ha hazai pályán 1-3-ra áll a szünetben a Napoli ellen, és a fordulás után egyből 1-4 lesz, akkor tennie kell valamit, nem?”

Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló

Ajax (holland) – Napoli (olasz) 1-6 (1-3)
gól: Kudus (9.), illetve Raspadori (18., 47.), Di Lorenzo (33.), Zielinski (45.), Kvarachelia (63.), Simeone (81.)
piros lap: Tadic (73., Ajax)

Olvasói sztorik