Nemzetközi foci

Nem engedték el a Fradiba, a pályán állt bosszút korábbi csapatán

KURT DESPLENTER / BELGA MAG / Belga via AFP
KURT DESPLENTER / BELGA MAG / Belga via AFP

Újra Didier Lamkel Zéről cikkeztek a belga lapok. A Kortrijk kameruni támadója gólpasszt adott korábbi csapata, az Antwerp ellen, majd úgy ünnepelt, mintha maga szerezte volna a gólt – a játékvezetőtől kapott is egy sárgát emiatt. Később pedig azt írta az Instagram-oldalán, hogy „baszódj meg, Antwerp!”.

Belga lapoknak elmondta, hogy az antwerpeni szurkolók már a bemelegítésnél provokálták őt, előre szólt a játékvezetőnek, hogy csendben marad, de ha gólt szerez a csapata, akkor bosszút áll. A sárgát nem érti, miért kapta, szerinte mások is hasonlóan tettek volna, ha tehetné, ugyanígy ünnepelne.

Kapcsolódó
Magyar csapat miatt kerülhet bajba egy csatár a FIFA-nál
A Ferencváros miatt állítólag meggondolta magát egy futballista, akit már csak az orvosi választotta el az átigazolástól.

A 26 éves Lamkel Zé több alkalommal is ki akarta provokálni, hogy eladja őt az Antwerp, volt, hogy a rivális Anderlecht mezében akart bemenni a klubházba. A nyáron arról szóltak a hírek, hogy bár klubja eladta volna Ciprusra, meg is egyezett mindenben az Omonia Nicosiával, ám végül úgy döntött, ő a inkább a Ferencvárosba akar igazolni. Ezt a nieuwsblad.be-nek is megerősítette:

Amikor ideszerződtem azt mondtam, hogy két mérkőzést akarok mindenképpen megnyerni: az Antwerp ellenieket. Rengeteg előzménye van ennek. Az Antwerp mindig blokkolta az összes átigazolásomat. A Ferencvárosba akartam menni, nem engedték. Ezek mind ott voltak bennem, úgyhogy tökéletes bosszút álltam

magyarázta a játékos.

Arról a hln.be-nek beszélt, hogy rengeteg rasszista üzenetet kapott később. Bár ő elengedte volna a dolgot, a klubja kérésére feljelenti azokat, akik ezeket írták neki, úgyhogy még lesz jelenése a rendőrségen.

Lamkel Zé 2018-ban igazolt az Antwerphez, melynek színeiben 88 mérkőzésen 21 gólja és 12 gólpassza volt. Az évek során többször is kölcsönbe került, megjárta Dunaszerdahelyt, az orosz Khimkit és a francia Metzet. A nyáron a ciprusi szerződésből és a ferencvárosi terveiből végül semmi sem lett, Belgiumon belül váltott aztán klubot, 500 ezer euróért lett a Kortrijk játékosa, ahová három évre art alá.

Olvasói sztorik