Nemzetközi foci

Magyar csapat miatt kerülhet bajba egy csatár a FIFA-nál

Herman Dingler/BSR Agency/Getty Images
Herman Dingler/BSR Agency/Getty Images

Sportdiplomáciai konfliktus van kilátásban a kameruni Didier Lamkel Zé átigazolása kapcsán.

Kapcsolódó
„Ha külön motiváció kell a Fradi ellen, akkor nincs helye a csapatomban"
A Puskás Akadémia edzője gratulált a csapatának, de az egyik játékosával nagyon elégedetlen volt.

A Royal Antwerp játékosa a ciprusi Omonia Nicosiával mindenben megegyezett, a két klub megállapodott, kedden pedig orovosi vizsgálatra várta már Lang Ádám csapata. Csakhogy a 25 éves csatár nem érkezett meg. Ehelyett közölte a ciprusiakkal, hogy meggondolta magát és bár minden elkészült már az átigazoláshoz, mégsem csatlakozik.

Saját okokra hivatkova, különböző hazugságokat üzengetve visszautasította az orvosi vizsgálatokat, helyette Magyarországra utazott. A mai nap fejleményei után jogi lépésekkel fordultunk a FIFA-hoz, amelyről Didier Lamkel Zét és jövendőbeli csapatát is értesítik majd

– közölte hivatalos honlapján az Omonia Nicosia.

A belga sajtó szerint a Ferencváros ajánlata lehetett, amitől megváltozott a kameruni döntése. Ha valakinek ismerős egyébként a csatár neve, az nem véletlen, ő az a csatár, aki úgy akart nyomást gyakorolni a Royal Antwerp vezetőire 2021 telén, hogy a gyűlölt rivális Anderlecht mezében ment edzésre. A biztonságiak be sem engedték a klubházba emiatt.

Kapcsolódó

A magyar bajnokról azt lehetett olvasni, hogy ladja Törökországba Franck Bolit, így kerülhetett szóba Lamkel Zé helyettesként.

Olvasói sztorik