Nemzetközi foci

Haaland és Ödegaard után jöhet az újabb norvég sztár

Fantasztikusan alakul a Nordsjaelland középpályása, Andreas Schjelderup szezonja.

Kapcsolódó
„Attól, hogy egy fociedző húszezer helyett egymillió forint fizetést kap, nem lesz jobb szakember”
Fehér Péter neve szinte teljesen ismeretlen a magyar futballban, holott éveken át együtt dolgozott a dán labdarúgó-válogatottat 2021-ben Eb-elődöntőbe, majd tükörsima vb-részvételhez segítő dán szövetségi kapitánnyal, Kasper Hjulmanddal. Vele beszélgettünk a Ziccerben.

A Bodö/Glimtben nevelkedet norvég tehetség 2021-ben igazolt a dán élvonalbeli klubba, ahol rögtön megkapta a lehetőséget és 16 mérkőzésen 3 gólig jutott, majd az új idényben újabb négyet lőtt. A júniusban még mindig csak tizennyolcadik (!) életévét betöltő Schjelderup már most jócskán túlszárnyalta korábbi éveit, hétfőn a Randers elleni duplájával már 11 találkozón hét gólnál tart, amivel középpályás létére vezeti a góllövőlistát is. A harmadik különösen szépre sikerült, két védő között bújt be a tizenhatoson belülre, majd kilőtte a hosszú alsó sarkot.

Schjelderup felnőtt pályafutása során 49 bajnokin szerepelt a Nordsjaellandben, ezeken 14 gól és két gólpassz a mérlege. A norvég korosztályos válogatottakban már 21-szer szerepelt, alighanem hamarosan a felnőttek között is lehetőséghez jut majd. Sajtóhírek szerint a Liverpool szeretné szerződtetni a közeljövőben a tehetséget.

Olvasói sztorik