Facebook.com/AlbertBrautTjaland
Nemzetközi foci sport

Amíg Haaland a válogatottban lőtt gólt, unokaöccse a norvég harmadosztályban villant egy zseniálisat

Erling Haaland hiába szerzett gólt a Szlovénia elleni Nemzetek Ligája-meccsen, a norvég válogatott 2-1-es vereséget szenvedett.

Szintén szombaton lépett pályára, de a norvég harmadosztályban Haaland unokatestvére, a 18 éves Albert Tjaland. Kuzinjához hasonlóan ő is középcsatár, és jelenleg a Molde második csapatában szerepel, de hogy ennél komolyabb potenciál van benne, azt a Förde elleni meccsen megmutatta.

A Molde II már 2-0-ra vezetett, amikor szűk negyedórával a vége előtt Tjaland lelesett egy passzt, majd a kezdőkörből kapura emelte a labdát, és a Förde kapusa hiába spurizott vissza, nem volt esélye védeni. Remek meglátás volt, és egészen elsőrangú kivitelezés.

„Erő, gyorsaság, hatékonyság az ellenfél 16-osán belül” – korábban így jellemezte magát Tjaland. Csupa olyan erény, amely Haalandnak is a sajátja. Ki tudja, még az is lehet, hogy néhány év múlva együtt rohamoznak majd a norvég válogatottban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!