Nemzetközi foci

Dubaji reklámvideója miatt kirúgták az Eb-győztes dán labdarúgót

PATRICK KOVARIK / AFP
PATRICK KOVARIK / AFP

Pillanatok alatt két munkáját is elveszítette Brian Laudrup, a dánok 82-szeres válogatott, Európa-bajnok labdarúgója, aki annak ellenére részt vett egy Dubajt népszerűsítő reklámvideóban, hogy országa elítéli Katart az emberi jogok megsértése, illetve a melegtörvények miatt.

A dánok élharcosai annak a törekvésnek, hogy nemzetközileg is elítéljék a közel-keleti országot, amely a labdarúgó-világbajnokság megrendezésével próbálja legitimálni és elismertetni magát.

A Visit Dubai honlapján látható összeállításban látható és hallható, ahogy a dán válogatott egykori sztárja, Laudrup az 1998-as vb-n Brazília ellen szerzett góljáról és legendás örömujjongásáról mesél. Emellett az 53 éves sportember elismerően nyilatkozott Dubajról is, írta a Daniasport.hu portál.

Laudrup azt mondta, egy angol reklámügynökség kereste meg, esze ágában sem volt rosszat tennie, egyszerűen egy olyan országról nyilatkozott, amelyet évente 65 ezer dán turista is felkeres.

Ugyanakkor nem érzi úgy, hogy hülyét csinált volna magából, hiszen jóhiszeműen járt el, de sajnos a sport és a politika összekeveredett.

A Daniasport szerint mindenesetre erős öngólnak tűnik, hogy egy olyan emírséget reklámozott, ahol a homoszexualitás illegális, hiszen a lánya révén ő maga is érintett:

Rasmine Laudrup ugyanis a világbajnok díjugrató Cathrine Dufour felesége.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

RASMINE LAUDRUP-DUFOUR (@rasminelaudrup) által megosztott bejegyzés

Bár lehet, anyagilag jól járt, a szerepvállalását ő maga is megérezte, mert mind a Politiken című napilap, mind a dán Tv2 megköszönte az eddigi munkáját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik