Nemzetközi foci

Utoljára a magyar futball hőskorának legendája csinált olyat, mint ami Kane-nek sikerült

Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A futballtörténelemben másodikként Harry Kane-nek, az angol válogatott csatárának sikerült ugyanaz, ami bő évszázada Schlosser Imrének: négy egymást követő válogatott mérkőzésen is bevenni a németek kapuját.

Kapcsolódó
Nemzetek Ligája: a sorozat történetének legnagyobb szenzációja eddig a magyar válogatotté
A tíz legsokkolóbb eredmény közül kettőt Magyarország szállított eddig az NL-ben.

A Schlosser-Kane-párhuzamról a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) számolt be a Nemzetek Ligája elmúlt napokban vívott találkozóiról készített elemzésében, kiemelve, hogy

a magyar játékos 1909 és 1912 között volt képes sorozatban négy alkalommal is gólt szerezni Németország ellen.

A magyarokkal azonos csoportból búcsúzó, tavaly Eb-döntős angolok Londonban hatgólos döntetlent játszottak a németekkel az NL hatodik, utolsó fordulójában, és Kane büntetőből volt eredményes.

2:08-nál a tizenegyes, amelynél Kane esélyt sem adott a kapusnak:

Az IFFHS kimutatása szerint Anglia 1995 júniusa óta először kapott három vagy több gólt két egymást követő hazai meccsén: a hétfői 3-3 előtt Magyarország válogatottja mért vendégként súlyos, 4-0-s vereséget a szigetország legjobbjaira, akik bő 27 esztendeje a svédekkel végeztek 3-3-ra, míg a braziloktól 3-1-re kikaptak.

A hollandok a vendég belgák elleni 1-0-s sikerrel nem csupán megnyerték csoportjukat, bejutva a Nemzetek Ligája jövő júniusi négyes döntőjébe, hanem szakvezetőjüket is hozzásegítették a holland rekordbeállításhoz. Louis van Gaal 37. meccsét nyerte meg szövetségi kapitányként, amivel beérte az eddig szólóban csúcstartó Dick Advocaatot.

Antoine Griezmann saját francia rekordját javította tovább: azzal, hogy pályára lépett a házigazda dánok elleni – amúgy 2-0-s vereséggel zárult – találkozón, 67-re növelte a nemzeti csapatban megszakítás nélkül játszott meccseinek számát. A 31 éves világbajnok támadó páratlan sorozata 2017. június 13. óta tart.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik