Nemzetközi foci

Ibrahimovic római katonát alakít a legújabb Asterix-filmben

Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A 41 éves Zlatan Ibrahimovicnak esze ágában sincs felhagyni a futballal, a Milannal kivívott bajnoki cím után térdműtétre szánta el magát, jelenleg pedig a rehabilitációja zajlik.

A válogatott meccsek miatti szünetben Ibrahimovic a közösségi médiában egy olyan videót tett közzé, amelyből kiderül, hogy szerepel majd az Asterix és Obelix: a középső királyság című filmben.

A svéd sztár az Antivirus nevű római katonát alakítja, aki az előzetesben csata közben focis mozdulattal szedi fel a földről a sisakját, hogy aztán leüssön vele egy ellenfelet, majd a következő kockán az Ibrára jellemző pózban, kitart karral áll egy seregnyi harcos előtt, akiket egycsapásra elcsendesít.

00:55-nél tűnik fel Ibrahimovic az előzetesben:

A filmet jövő februárban mutatják majd be. A mostani lesz a sorban a hatodik élőszereplős Asterix-film, az elsőt még 1967-ben mutatták be, majd a gall hős történetét 1999-ben vitték újra filmvászonra, akkor Julius Caesar orra alá tört borsot. Azóta Asterix és Obelix megjárta Egyiptomot (Kleopárta-küldetés), az olimpiai játékokat, valamint Britanniát is.

Nem Ibrahimovic az első sportoló, aki szerepel egy Asterix-filmben, az olimpián játszódó epizódban feltűnt a Forma-1-es pilóta, Michael Schumacher, a teniszező Amélie Mauresmo, a kosaras Tony Parker, valamint a labdarúgó Zinédine Zidane is.

Olvasói sztorik