Nemzetközi foci

„Engem Párizs nyomornegyedébe vittek, Zlatant egy luxuslakásba”

JORGE GUERRERO / AFP
JORGE GUERRERO / AFP

A svéd női labdarúgás egyik sztárja, Kosovare Asllani pályafutása során másodszor játszhat ugyanabban a klubban, mint honfitársa, Zlatan Ibrahimovic. Az albán származású svéd csatár a hírek szerint hamarosan az AC Milanba szerződik.

Kapcsolódó
Neymarral is versenyt futna az Eb-re vágyó német atléta
Modellként és influenszerként is komoly karrier várna rá, de a Borussia Dortmund futballcsapatának korábbi erőnléti edzője, a mindössze 23 éves Alica

A 32 éves, kétszeres olimpiai ezüstérmes és egyszeres vb-bronzérmes klasszissal a svéd Femina magazin készített interjút, amelyben a nagy sikerek mellett arról is beszélt, mennyire nincs egyenjogúság a labdarúgásban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kosovare Asllani (@asllani9) által megosztott bejegyzés

Asllani a Linköpings FC, a Chicago Red Stars és a Kristianstads után 2012-ben írt alá a Paris Saint-Germainhez, akkor, amikor a férficsapatnál Ibrahimovic ugyanezt tette.

„Mindenki azt hiszi, hogy profinak lenni egyenlő a csillogással. De belülről azért ez teljesen más. Párizsban nagy felhajtás volt az aláírás körül, mert én voltam az első svéd a női csapatnál. Zlatan ugyanebben az időben ott volt, és ki akarták hangsúlyozni, hogy két svéd csatár szerepel a PSG-ben.

Nagyszerűn sikerült a közös fotózás, majd engem elvittek egy Párizs nyomornegyedében lévő apartmanhotelbe, Zlatan pedig egy luxuslakásba ment a város legelitebb részére

– mesélte.

„Nem kaptam tájékoztatást arról, hogy hol vásárolhatok élelmiszert, hogyan juthatok el edzésre. Ez tökéletesen emlékeztetett arra, hogy az éremnek két oldala van, egy fényes és egy koszos. A női futball még fejlesztés alatt áll.”

A 160-szoros válogatott támadó később szerepelt a Manchester Cityben, legutóbb pedig a Real Madridban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kosovare Asllani (@asllani9) által megosztott bejegyzés

Szerződése a nyáron lejár, és már jelezte, távozik a spanyol klubtól és a hírek szerint az AC Milanba tart.

Oda, ahol Zlatan is futballozik.

Olvasói sztorik