Nemzetközi foci

Hiába a térdműtét utáni hosszú kihagyás, Ibrahimovic így is vállal még egy idényt

Francesco Scaccianoce / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Francesco Scaccianoce / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Zlatan Ibrahimovic az idény közben azt mondta, addig nem vonul vissza, amíg a Milannal nem nyer valamit. Nos, a küldetést teljesítette a svéd klasszis, hiszen 2011 után 2022-ben is bajnok lett a Milannal, és bár térdsérülése miatt kevesebbet játszott, mint szeretett volna, így is voltak nagyon fontos góljai, az öltözőben pedig ő volt az egyik vezér, aki hol felpörgette, hol nyugtatgatta a fiatalokat.

Kapcsolódó
Ibrahimovic az öregedést nem győzheti le, de a Milannak pont egy ilyen rutinos pilóta kellett a gépre
A Milan 2011 után nyert ismét bajnokságot. Zlatan Ibrahimovicnak 11 éve kulcsszerepe volt a bajnoki cím megszerzésében, idén viszont térdsérülése miatt keveset játszott, ám ez sem tántorította el attól, hogy az öltözőben olyan motivációs beszédeket tartson, mint a Rettenthetetlen skót szabadságharcosa a csaták előtt.

A 40 éves Ibrahimovicot az olasz bajnokság végeztével Lyonban operálták meg, és bár 7-8 hónapot ki kell hagynia, úgy tűnik, a visszavonulás helyett inkább vállal még egy idényt. A Football Italia a Gazzetta dello Sportra hivatkozva azt írja, az új szerződésben a fizetési rubrikában csak egy szimbolikus összeg szerepel majd, és a pályára lépések függvényében járhatnak különféle bónuszok a játékosnak.

Ibrahimovic várhatóan egy hét múlva találkozik a vezetőséggel, hogy pontosítsa a részleteket.

Olvasói sztorik