Francesco Scaccianoce / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Hiába a térdműtét utáni hosszú kihagyás, Ibrahimovic így is vállal még egy idényt

Zlatan Ibrahimovic az idény közben azt mondta, addig nem vonul vissza, amíg a Milannal nem nyer valamit. Nos, a küldetést teljesítette a svéd klasszis, hiszen 2011 után 2022-ben is bajnok lett a Milannal, és bár térdsérülése miatt kevesebbet játszott, mint szeretett volna, így is voltak nagyon fontos góljai, az öltözőben pedig ő volt az egyik vezér, aki hol felpörgette, hol nyugtatgatta a fiatalokat.

Kapcsolódó
Ibrahimovic az öregedést nem győzheti le, de a Milannak pont egy ilyen rutinos pilóta kellett a gépre
A Milan 2011 után nyert ismét bajnokságot. Zlatan Ibrahimovicnak 11 éve kulcsszerepe volt a bajnoki cím megszerzésében, idén viszont térdsérülése miatt keveset játszott, ám ez sem tántorította el attól, hogy az öltözőben olyan motivációs beszédeket tartson, mint a Rettenthetetlen skót szabadságharcosa a csaták előtt.

A 40 éves Ibrahimovicot az olasz bajnokság végeztével Lyonban operálták meg, és bár 7-8 hónapot ki kell hagynia, úgy tűnik, a visszavonulás helyett inkább vállal még egy idényt. A Football Italia a Gazzetta dello Sportra hivatkozva azt írja, az új szerződésben a fizetési rubrikában csak egy szimbolikus összeg szerepel majd, és a pályára lépések függvényében járhatnak különféle bónuszok a játékosnak.

Ibrahimovic várhatóan egy hét múlva találkozik a vezetőséggel, hogy pontosítsa a részleteket.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!