Nemzetközi foci

Ibrahimovic igazi terminátorként nyomta le a bajnoki címmel végződő idényt

Tiziana FABI / AFP
Tiziana FABI / AFP

„Az elmúlt hat hónapban úgy futballoztam, hogy a bal térdemben nem volt elülső keresztszalag. Az elmúlt hat hónapban csak tíz alkalommal tudtam a csapattal edzeni. Több mint húsz injekciót kaptam, hetente egyszer kitisztították a térdem, és minden nap nyeltem a fájdalomcsillapítókat.

Az elmúlt fél évben a fájdalom miatt alig tudtam aludni. Még sosem szenvedtem ennyit a pályán és azon kívül. Lehetségessé tettem valamit, ami lehetetlennek tűnt. Egyetlen cél lebegett a szemem előtt, hogy a csapattársaimat és az edzőmet Olaszország bajnokává tegyem, mert ígéretet tettem nekik. Most van egy új elülső keresztszalag a térdemben, és van egy új trófeám

– írta a Facebook-oldalán Zlatan Ibrahimovic, aki szerdán esett át térdműtéten.

Kapcsolódó
Zlatan Ibrahimovicot műteni kellett, több mint fél évig nem lép pályára
Nagyon sokáig vezére nélkül marad az olasz bajnok.

A Milan 40 éves svéd csatára valóban nehéz idényen van túl, de most már tudjuk, miért csak 23 bajnokin tudott pályára lépni. Ibrahimovic 8 góllal és 3 gólpasszal járult hozzá a Milan bajnoki címéhez, amely 11 év után az első scudettója volt a klubnak.

Ha a pályán már nem is ő volt a főszereplő, az öltözőben még mindig vezér, ez kiderült abból a beszédből is, amit az utolsó bajnoki után mondott el a többieknek.

Kapcsolódó
Olyan beszédet mondott Ibrahimovic a bajnoki cím után, hogy még az asztal is felborult
Az AC Milan közzétett egy videót az a svéd csatár öltözői beszédéről, ebből mindenki számára egyértelmű lehet, hogy ő a vezér.

Bár legjobb esetben is csak 2023-ban térhet vissza, az olasz lapok szerint van esély arra, hogy a Milan tesz egy gesztust Ibrahimovicnak, és újabb egyéves szerződést ajánl neki. Látva, hogy milyen hatással van a társakra, ezen nem is lehet csodálkozni.

Olvasói sztorik