Nemzetközi foci

Olyan beszédet mondott Ibrahimovic a bajnoki cím után, hogy még az asztal is felborult

Francesco Scaccianoce / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Francesco Scaccianoce / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az utolsó fordulóban hozta a kötelező győzelmet az AC Milan, amivel a csapat nem engedte ki kezéből az első helyet és tizenegy év után ismét megnyerte a Serie A-t. A milánóiak 40 éves csatára, Zlatan Ibrahimovic ebben a szezonban sokat bajlódott sérüléssel, és ugyan 23 bajnokin így is játszott, 12-szer csereként lépett pályára – nyolc gólja és három gólpassza így is volt.

Kapcsolódó
Zlatan Ibrahimovic szivarozva vonult ki magát ünnepelni
Bemondták a nevét, ő pedig kivonult egy üveg pezsgővel, szájában a szivarral.

Bár most nem ő cipelte a hátán a Milant, abban biztos lehetett mindenki, hogy a háttérben nagyon fontos szerepe van a fiatal csapatban. Erre erősít rá az a videó is, amit a klub a hivatalos csatornáin közölt, és amin az látszik, hogy Ibra mondta el a győzelmi beszédet az öltözőben a lefújás után.

Srácok, nyugi, nem azt jelentem be, hogy befejezem

– kezdte mondandóját Ibrahimovic, aki aztán arról beszélt, hogy nagyon kevesen hittek bennük, de hamar felismerte mindenki a csapatból, hogy áldozatokat kell hozni, hinnie kell, szenvednie és keményen dolgoznia.

„Amikor ez megtörtént, onnantól csapatot alkotunk. És amikor csapatként működünk, akkor olyan dolgokat érhetünk el, mint mi most. Olaszország bajnokai vagyunk” – hangzott a veterán csatár beszéde, aki aztán megtapsoltatta a játékosokat, majd a vezetőket is.

Büszke vagyok mindenkire. Most pedig ígérjétek meg: úgy ünneplünk, mint a bajnokok. Mert nem Milánó az AC Milané. Hanem egész Olaszország az AC Milané

– emelte fel a hangját Ibrahimovic, aki aztán az asztalt is felborította és elkezdődött az ünneplés az öltözőben.

Olvasói sztorik