Nemzetközi foci

Ellopták a Milan-edző aranyérmét a nagy ünneplésben

Tiziana FABI / AFP
Tiziana FABI / AFP

11 egy év után lett ismét olasz bajnok a Milan, és a sikerben elévülhetetlen érdemei vannak Stefano Pioli edzőnek, aki a fiatal titánokat és a rutinos rókákat ötvözve csinált nagyon ütőképes csapatot.

Pioli 2019 októberében vette át a Milant, amellyel az első évében hatodik lett, majd tavaly a második hely már BL-szereplést ért, idén pedig óriási csatában sikerült megelőzni az Intert, így 2011 után ismét a piros-feketék lettek Itália legjobb csapata.

A Sassuolo elleni 3-0-s győzelem után a szurkolók a pályán ünnepeltek, majd sikerült mindenkit visszaterelni a lelátóra, hogy aztán átadhassák az érmeket, valamint a bajnoki trófeát.

A díjátadó után Pioli és a játékosok kimentek a szurkolók közé, és ekkor történt, hogy valaki elcsente az edző aranyérmét.

„Valaki egyszerűen levette a nyakamból. Ha van rá lehetőség, szeretnék egy másikat igényelni, mert csak ez az egy érmem volt” – nyilatkozta Pioli, aki a bajnoki címet 2019 őszén elhunyt édesapjának ajánlotta.

Az olasz liga aztán egy Twitter-üzenetben nyugtatta meg az Év edzőjének megválasztott szakembert, hogy hétfőn kap egy másik érmet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik