Nemzetközi foci

Senki se merje a Milan-edzőt elveszett lehetőségről kérdezni

Carmelo Imbesi / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Carmelo Imbesi / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az éllovas AC Milan meglepetésre csak döntetlent játszott a sereghajtó Salernitana otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombati játéknapján.

Ugyan a milánóiak már az 5. percben vezetést szeretek Junior Messias révén, de a Salernitana Federico Bonazzoli révén a 29. percben egyenlített, sőt, a 72. percben Milan Djuric találatával előnyhöz is jutott.

A 77. percben aztán Ante Rebic egyenlített, legalább egy pontot megmentve csapatának (2-2).

A Milan ugyan még a tabella első helyén áll, de az Internek két meccsel kevesebbet játszott, így akár már a vasárnapi, Sassuolo elleni győzelemmel az élre állhat.

A mérkőzést követően az olasz újságírók feltették a kérdést Stefano Piolinak, nem érzi-e úgy, hogy sokba kerülhetnek ezek az elveszített pontok. A szakember idegesen válaszolt.

Elveszett lehetőség? Senki sem gondolja azt, hogy a Milan meg tudja nyerni a Scudettót, mégis mindig felteszik nekem ezt a kérdést. Kicsit furcsa

bosszankodott.

„Tudjuk, hogy erős csapat vagyunk és tudjuk, hogy jobban is játszhattunk volna. Mindannyian csalódottak vagyunk, mert pontatlanul futballoztunk és taktikailag nem voltunk jobbak egy nagyon erős meccset játszó Salernitana ellen. Nem a hozzáállásunk, a minőség hiányzott.”

Serie A, 26. forduló

Salernitana – Milan 2-2
AS Roma – Verona 2-2 (0-2)
Sampdoria – Empoli 2-0 (2-0)

Olvasói sztorik