Nemzetközi foci

Hazard elárulta, mi kell ahhoz, hogy a régi legyen

BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP
BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP

A Nemzetek Ligája A divíziójának négyes csoportjában Belgium 2-1-re nyert Wales ellen, és Eden Hazard éppen akkor hagyta el a pályát, amikor a vendégeknél Gareth Bale bejött. Érdekes kettőjük története, Bale már nem a Real játékosa, de új csapatában, a Los Angeles FC-ben sem tudott alapember lenni, míg Hazard abban bízik, hogy idén több lehetőség jut neki a madridiaknál.

Kapcsolódó
A cserejátékos, akit Gareth Bale-nek hívnak
Az utolsó, csalódást keltő madridi évek után Los Angelesben kaphatott volna új lendületet a karrierje, de a biztató kezdés után ismét csak a kispadon találta magát, és aligha idén fog beépülni az LAFC-be.

A Real eddig kilenc tétmeccset vívott az új idényben, Hazard ezek közül négyen kapott szerepet – összesen 158 percet, vagyis nem mondható, hogy ő lenne Carlo Ancelotti legnélkülözhetetlenebb játékosa.

Voltak nehéz időszakaim, mivel játszani szerettem volna, de nem kaptam meg a lehetőséget. Jól érzem magam a Real Madridnál, és jó érzés, amikor a pályán lehetek, de elismertem, zavar, hogy keveset játszom.

A Wales elleni meccsen is látszott, ha játszom, akkor boldog vagyok, és örülök, hogy kellemes élménnyel tudtuk megajándékozni a szurkolóinkat. A lehető legjobb állapotban akarok a vébére érkezni, és bármit kér tőlem Roberto Martinez szövetségi kapitány, állok rendelkezésére” – nyilatkozta a 31 éves játékos a belga RTL-nek.

Aki azt is elárulta, mi kell ahhoz, hogy újra a régi legyen, és olyan formában futballozzon, mint amikor a Chelsea játékosaként fickándozott a védők között.

„A legjobb énem, a régi Eden Hazard akkor fog visszatérni, ha megkapom a kellő mennyiségű játékpercet. Csak el kell kapnom a ritmust, hogy újra bebizonyíthassam, mit is tudok”.

A belga válogatott 10 pontjával a hollandok mögött a második helyen áll a Nemzetek Liga négyes csoportjában, és az utolsó körben épp a szomszéddal találkozik. Az előző vébén bronzérmet szerző belgák Katarban Egyiptommal, Kanadával és Marokkóval kerültek össze, és a papírforma alapján illene továbbjutniuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik