Nemzetközi foci

„Visszatért” – mindenki Hazard játékán ámul

Ander GILLENEA / AFP
Ander GILLENEA / AFP

Eden Hazard még 2019 nyarán szerződött a Real Madrid, a spanyol óriásklub ráadásul, ha minden kitétel teljesül, akkor 146 millió eurót fizet érte a Chelsea-nek. Csakhogy a belga válogatott játékos eddig csak elvétve bizonyította, miért is akarta őt ennyire a Real, sokszor sérült, eddig mindössze 57 meccsen lépett pályára, öt gólja és kilenc gólpassza is messze elmarad a várttól.

Kapcsolódó
Hiába jött Mutu, Erős Gáborral folytatja a Kisvárda
A szükséges papírokkal a sportigazgató, Révész Attila rendelkezik majd.

A Bilbao elleni hétközi bajnokin sem gólja, sem asszisztja nem volt, mégis mindenki elismerően beszélt róla a teljesítménye láttán. Carlo Ancelotti, a madridiak vezetőedzője is magasztalta:

Visszatért

– mondta róla az olasz szakember.

A 30 éves belgának volt 52 passza a mérkőzésen, ezek 88 százalékban pontosak voltak. Volt két kulcsátadása, a párharcai 90 százalékát nyerte meg, ezek mellett pedig még volt egy kaput eltaláló lövése is. A szurkolók össze is válogatták a legszebb megmozdulásait a mérkőzésről.

A Bilbao elleni egy lőrehozott bajnokija volt a Realnak, amely így is elég meggyőzően szerepel eddig a La Ligában, 19 mérkőzéséből 14-et nyert meg négy döntetlen és mindössze egy vereség mellett. Vezeti is a spanyol bajnokságot a csapat.

Olvasói sztorik