Nemzetközi foci

Rossi: Ha nem szerzünk pontot, az a normalitás, de a cél, hogy a szurkolóink boldogok és büszkék legyenek

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

Marco Rossi szövetségi kapitány csütörtökön közölte, a cél még mindig az, hogy a Nemzetek Ligája A divíziójában maradjon a magyar válogatott.

A cél mindig ugyanaz, mindent megtenni azért, hogy a szurkolóink boldogok és büszkék legyenek. Ha nem szerzünk pontot, az a normalitás, de azon dolgozunk, hogy ismét a normalitástól eltérő eredmény legyen. Számomra nagyon jó eredmény lenne, ha bennmaradnánk

– közölte az olasz szakember.

Kapcsolódó
Szalai Ádám bejelentette visszavonulását a válogatottól
A soron következő két Nemzetek Ligája-mérkőzés után visszavonul a válogatottságtól Szalai Ádám.

A csapatkapitány Szalai Ádám válogatottól való visszavonulása kapcsán Rossi elárulta, valamennyi játékost nagyon érzékenyen érintette a hír. A bejelentés szerinte az elmúló idő érzését keltette, de azt is elárulta, a társai szeretnék szép ajándékkal elbúcsúztatni a 34 éves csatárt. Szintén részt vett a sajtótájékoztatón Schäfer András visszaemlékezett az Európa-bajnoki 2-2-re végződő összecsapásra, amelyen gólt fejelt.

Nagyszerű emlék, elvégre megváltozott az életem a fejesgólom óta

A középpályás abban egyetértett Rossival, hogy elsőként a bennmaradás legyen meg, utána lehet beszélni vagy számolgatni a csoport esetleges megnyeréséről, bár azt hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy a győzelem óriási lépést jelentene ebbe az irányba.

Illyés Tibor/MTI Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j) és Schäfer András középpályás a Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában a Németország-Magyarország mérkõzés elõtti napon tartott sajtótájékotatón Lipcsében, a Red Bull Arenában 2022.

A csoportelső magyar válogatott az egypontos hátránnyal második német csapattal pénteken 20.45-től csap össze Lipcsében. A találkozó játékvezetője a szlovén Slavko Vincic lesz.

Olvasói sztorik