Nemzetközi foci

Higuaín: Most jutottam el arra a pontra, hogy nem tudom tolerálni a tiszteletlenséget és az agressziót

Lauren Sopourn / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Lauren Sopourn / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Játszott Spanyol-, majd Olaszországban, jelenleg pedig az Inter Miami futballistája az argentin Gonzalo Higuaín, aki 2014-ben vb-ezüstérmes volt az argentin válogatottal.

A 34 éves Higuaín, aki 13 gólnál tart az MLS mostani idényében, a TyC Sportsnak nyilatkozva azt ecsetelte, miért is nehéz egy profi focista élete.

Az emberek azt képzelik, hogy nekünk könnyű életünk van, de ez egyáltalán nem igaz. Az elmúlt 15 évben természetesellenesen éltem. Nem ugyanazok a jogaink, mint egy hétköznapi embernek. Ha kimész az utcára, és inzultálnak, nem reagálhatsz, mert ha megteszed, sokkal súlyosabb lesz a következménye. Ha pedig elveszítesz egy meccset, vagy kihagysz egy helyzetet, ki sem mehetsz az emberek közé

A focisták életet az eredmény befolyásolja. Most jutottam el arra a pontra, hogy nem tudom tolerálni a tiszteletlenséget és az agressziót, még úgy sem, hogy sosem személyesen szembesültem vele, hanem a közösségi médiában, névtelen üzenetek által” – magyarázta Higuaín, aki a 2014-es, németek elleni vb-döntőben kihagyott egy nagy helyzetet, és hazájában sokak szemében ő lett a bűnbak az 1-0-s vereség után.

Hozzátette, az argentin válogatottban mindig mindent beleadott, és semmit sem bánt meg. A nemzeti csapatban 75 meccs jutott neki, és ezeken 31 alkalommal volt eredményes. Utolsó válogatott meccse a 2018-as vébén a Nigéria elleni, 2-1-re megnyert csoportmérkőzés volt.

Olvasói sztorik