Nemzetközi foci

Nikolics pontosan annyi gólt lőtt az elmúlt évtizedben, mint Higuaín

Kurucz Árpád / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Kurucz Árpád / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

550 góljával Cristiano Ronaldo lett az elmúlt évtized gólkirálya a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS szerint.

Ronaldo mindössze egyetlen góllal előzte meg nagy riválisát, Lionel Messit, aki 2011 és 2020 között klubjában, a Barcelonában, valamint az argentin válogatottban 549 alkalommal volt eredményes.

Az első ötbe még Robert Lewandowski, Zlatan Ibrahimovic és Luis Suárez fért be, de még a Bayern lengyel gólzsákja is jócskán elmaradt a Ronaldo, Messi párostól.

A listán ott találjuk Nikolics Nemanja nevét, akiről már megírtuk, hogy egy korábbi rangsorolás alapján ő a 21. század 33. legjobb gólszerzője.

Kapcsolódó
Nikolics: Büszke vagyok arra, hogy rangos listán, igazi világsztárokkal említenek egy napon
33. lett azon a listán, ahol Ronaldo, Messi és Ibrahimovic alkotta az első hármat.

Nikolics 2011 januárja és 2020 decembere között klubjaiban (a Fehérvárban, a lengyel Legiában és az amerikai Chicago Fire-ben), valamint a magyar válogatottban összesen 242 gólt szerzett, és ezzel a 18. a listán.

Nikolics éppen annyi gólt jegyzett a vizsgált időszakban, mint az argentin válogatottal vb-döntős, a Real Madridban, a Napoliban, a Juventusban, a Milan és a Chelsea-ben megfordult, jelenleg az MLS-ben légióskodó Gonzalo Higuaín.

Olvasói sztorik