Magyar foci

Nikolics: Büszke vagyok arra, hogy rangos listán, igazi világsztárokkal említenek egy napon

Vaszil Donev / MTI / EPA
Vaszil Donev / MTI / EPA

A 21. század legjobb góllövőit rangsorolta a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS, és a listára egyetlen magyarként Nikolics Nemanja, a Mol Fehérvár FC játékosa is felkerült.

A 33. születésnapját december 31-én ünneplő Nikolics a 33. helyen a szerepel a listán 301 góljával. A pályafutása során öt gólkirályi címet – háromszor az NB I-ben, egyszer-egyszer a lengyel és az észak-amerikai bajnokságban lett a legjobb góllövő – begyűjtő csatár a bajnokságokban 219, a nemzeti kupasorozatokban 61, a nemzetközi kupamérkőzéseken 14, míg a válogatottban 7 alkalommal talált a kapuba.

Meglepett a hír, hogy egyetlen magyarként felkerültem az IFFHS XXI. század legjobb góllövőinek listájára, ezzel a 21. század legjobb magyar góllövője lettem. Büszke vagyok, hogy Zentáról, Barcson át odáig jutottam, hogy egy ilyen rangos listán, igazi világsztárokkal említenek egy lapon. 33.-ként a sorban, 301 tétmeccsen szerzett góllal képviselem a magyar futballt. Tudom, mennyit dolgoztam ezért, és hogy sosem adtam fel, ahogy most sem teszem, mert vannak még további céljaim!

– írta Nikolics a Facebook-oldalán.

A rangsor élén Cristiano Ronaldo szerepel 756 góllal, de mivel a listát december 31-én zártak, így azon nem szerepel már az idei első meccsén, az Udinese ellen szerzett két gólja.

Kapcsolódó
Cristiano Ronaldo egy duplával előzte meg Pelét
Már ha hinni lehet a számításoknak. Az biztos, hogy a portugál 758 gólnál jár.

A második helyen Lionel Messi végzett 715 góllal, a harmadik pedig Zlatan Ibrahimovic lett, aki 543 gólt szerzett a 21. században, de van neki 15 találata a most vizsgált időszak előttről, az 1999 és a 2000-es évből, amikor még a Malmőben játszott.

Közzétette: Nikolics Nemanja official – 2021. január 5., kedd

A kiemelt képen Nikolics gólt szerzet a bolgárok elleni Eb-pótselejtezőn.

Olvasói sztorik