Nemzetközi foci

Sallói Dánielt világsztárokkal emlegetik egy listán

Az észak-amerikai labdarúgó bajnokság, az MLS keleti főcsoportjában 17 ponjával a Seattle Sounders mögött második helyen áll a Sporting Kansas. Sallói Dániel csapata öt győzelem, két döntetlen mellett kétszer kapott ki. A magyar támadó igencsak kiveszi a részét a részsikerből, hiszen négy találatával ötödik helyen áll a liga góllövőlistáján.

Kapcsolódó
Őszintére váltott a foci-Eb
Miközben a labdarúgó-Európa-bajnokság első csoportkörének mérkőzéseire többségében a visszafogott jelzőt lehet ráaggatni, addig a második forduló első napján mindhárom mérkőzés remek iramot, számos helyzetet és hat gólt hozott. Az olaszok elsőként jutottak tovább a kieséses szakaszba.

Ami szintén beszédes adat a teljesítményéről, hogy az MLS statisztikáit gyűjtő fbref.com oldalt böngészve kiderül, Sallói xG-, azaz a meccsenkénti helyzetbe kerülése minőségének mutatóját tekintve is előkelő helyen áll.

A Kansas 24 éves csatára neve igazi világsztárok között tűnik fel e lista 4. helyén. 4,8-as xG-je gyengébb ugyan Javier Hernandeznél (5,2 xG – MU, Real Madrid, Bayern München), de például jobb Gonzalo Higuaínnál (3,8 xG – Real Madrid, Napoli, Juventus).

Kapcsolódó

Sallói szépen lassan, de magabiztosan építi karrierjét, évről évre fejlődik. Még egy-két hasonló év, és az amerikai profi liga egyik legkeresettebb támadójává válik. Lehet, az Eb után, az őszi vb-selejtezők, Nemzetek Ligája meccsek alkalmával Marco Rssinak érdemes lenne a válogatottban is kipróbálni.

Olvasói sztorik