Nemzetközi foci

Már lapáton volt a Juventus edzője, de az elnök megmentette

Isabella Bonotto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Isabella Bonotto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Érdekes hírt szellőztetett meg a Corriere della Sera, az olasz napilap szerint egy pénteki igazgatósági ülésen Pavel Nedved, a Juventus alelnöke Massimiliano Allegri edző elbocsátását szorgalmazta. A rendezvényen részt vett Andrea Agnelli elnök azonban megvétózta a döntést, mondván, a szakember és stábja elbocsátásával járó 21 millió euró túl sok gondot okozna.

Kapcsolódó
Fegyverrel is szembeszállna az oroszokkal az ukrán szövetségi kapitány
Olekszandr Petrakov nyilatkozata kiverte a biztosítékot, az oroszok európai és nemzetközi szinten is bepanaszolták.

A csapat két nappal később kikapott az addig nyeretlen újonc Monza otthonában.

A csapat válságára jellemző, hogy az ultracsoportok is közleményt adtak ki, amelyben elsősorban Leonardo Bonucci csapatkapitányt vették célba. A torinóiak 116-szoros válogatott, Európa-bajnok védője ugyanis a hétvégi meccset követően a vendégszurkolók elé terelte a csapatot, hogy bocsánatot kérjenek.

A drukkerek szerint azonban egy hónappal a szezon kezdete előtt profi játékosokat áldozatként bemutatni, miközben kifütyülik és sértegetik őket, egyszerűen abszurd.

Az eredmény csak az lehet, hogy egy gyenge, negatív csapat alakul ki, pont az ellenkezője annak, mint ami a sportban kell.

„Többet ártasz a csapattársaidnak és a csapatnak, mint bármelyik edző, tréner és tehetetlen menedzser. Aki a Juventus mezét hordja, nem hajtja le a fejét mindenki előtt. Ha a pályáról a tábor felé nézel, akkor a felemelt kézzel való formális üdvözlés elegendő ahhoz, hogy megértsük, bocsánatot kérsz. Mindig is megértettük” – írták.

Hozzátették:

Bonucci soha nem volt és nem is lesz vezető: sem Trevisóban, sem Pisában, sem Bariban, sem Milanban, és természetesen a Juventusban sem. Egy jó katonából nem feltétlenül lesz jó tábornok.

A Juventus hét forduló után két győzelemmel, négy döntetlennel és egy vereséggel, 10 ponttal a Serie A nyolcadik helyén áll, míg a Bajnokok Ligáját két 2-1-es vereséggel nyitotta a PSG és a Benfica ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik