Nemzetközi foci

Előbb az ellenfél szurkolói, majd a tévés szakértő nevezte majomnak a Real Madrid támadóját

David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

A Real Madrid vasárnap a városi rivális otthonában lépett pályára és bár Karim Benzema sérülés miatt kihagyta a derbit, így is nyerni tudott 2-1-re.

Kapcsolódó
Benzema hiánya sem zavarja, még hibátlan a Real
Carlo Ancelotti csapata városi rangadót nyert az Atlético vendégeként.

Az Atlético Madrid szurkolói azonban elsősorban nem a mérkőzés hangulata miatt kerültek a hírekbe, hanem még a találkozó előtti vonulásukkal. Ekkor ugyanis ezrek énekelték, hogy Vinicius Junior egy majom.

Nem a hazai szurkolók nevethettek azonban a végén, hanem a Real Madrid játékosa, aki az Atleti rajongóitól nem messze kezdett táncolni, miután Rodrygo vezetést szerzett csapatának.

Természetesen a liga sem hagyhatta szó nélkül a történteket és egyrészt elhatárolódott az esettől, másrészt közleményben tudatta, hogy mindkét fővárosi klubbal dolgoznak a megoldáson. Szintén kiadott egy közleményt a Real Madrid, amely nem csak ezt az esetet ítélte el, hanem Pedro Bravo játékosügynököt is, aki élő adásban beszélt a történtekről.

Spanyolországban tisztelned kell a riválisaidat, nem majomkodhatsz a szurkolóik előtt

– mondta Bravo, aki nem sokkal a televíziós beszélgetés után bocsánatot kért a szerencsétlen szóhasználatért.

Vinicius Junior egyébként annyit mondott a gólöröméről, hogy teljesen bevett dolog így ünnepelni egy gólt, de valamiért csak a közelmúltban kezdték kikezdeni vele. A Real Madrid támadója mellett olyan színesbőrű brazilok álltak ki a hétvégén, mint Pelé, vagy Neymar.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik