Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szoboszlaiék edzője nagy igazságot mondott a Real elleni vereség után

Rubén de la Fuente Pérez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Rubén de la Fuente Pérez / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője mondott egy fontos dolgot a Real Madrid ellen 2-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést követően (melyet Szoboszlai Dominik, Willi Orbán és Gulácsi Péter is végigjátszott). A szezont rosszul kezdő lipcseiekhez nemrég kinevezett szakember ugyanis megjegyezte:

„Hajtós mérkőzés volt, amelyen nem azt kaptuk, amit megérdemeltünk volna. Ugyanis a vereségnél több járt volna nekünk! Kifejezetten jól játszottunk a mérkőzés nagy részében, labdákat szereztünk, egységesek voltunk.

Ugyanakkor egy Real Madrid ellen 90 percig kell jól játszanod.

Márpedig Valverdének túl nagy helyet hagytunk a lövéshez, ezen a szinten pedig ezt megbüntetik” – mondta Rose.

Kapcsolódó
Padlón a Juventus – soha ilyen rosszul nem kezdett a csapat a BL-ben
Történelmi mélyponton van a sorozatban a Juve, de Massimiliano Allegri nem mond le, meg akarja oldani a helyzetet. A vezetőknek leváltani sem lenne egyszerű a magas fizetése miatt.

És valóban, a Real Madrid megint úgy nyert összességében simán, hogy szinte egy teljes félidőnyi előnyt adott ellenfelének, más kérdés, hogy ezzel a lipcseiek nem tudtak élni. Ha megnézzük a mérkőzés várható góljainak (xG) és veszélyes lehetőségeinek alakulását, jól látszik, hogy a Leipzig a szünetig megfoghatta volna a Realt, a spanyolok azonban átvészelték ezt az időszakot, majd két látványos lövéssel lezárták a meccset és hibátlan teljesítménnyel vezetik a csoportjukat.

De elég visszaemlékezni az előző BL-szezonra, amikor a PSG, a Chelsea és a Manchester City ellen is úgy tűnt, már padlón van a csapat, de a Real-klasszisai egy-egy villanással mégis el tudták dönteni a párharcokat, bemutatva ezzel a sorozat történetének egyik legvalószerűtlenebb menetelését. A Liverpool elleni döntőt pedig már profin lehozta Carlo Ancelotti csapata.

A mostani szezont az európai Szuperkupa megnyerésével indító Real eddig hibátlan. A hétvégén ugyanakkor jön az újabb komoly erőpróba az Atlético Madrid elleni derbin.

sofascore.com
Olvasói sztorik