Nemzetközi foci

Őrület: Neuer 95. perces fejessel menthette volna meg a Bayernt, de a másik kapus máshogy gondolta

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Bayern München veretlensége megszakadt a német labdarúgó-bajnokságban: a hetedik forduló szombati játéknapján a címvédő bajorok 1-0-ra kaptak ki Augsburgban.

A győztes gólt Mergim Berisha szerezte az 59. percben.

A hosszabbításban a hazaiakat nagy nyomás alatt tartó Bayern szöglethez jutott, és a sarokrúgáshoz a müncheniek kapusa, Manuel Neuer is felment, meg is találta a labda, de fejesét nagy bravúrral védte Rafal Gikiewicz.

Az Augsburg lassan mumusa lesz a Bayernnek, amelyet odahaza az előző idényben is legyőzött – akkor 2-1-re.

A Bayern négy forduló óta nyeretlen, ilyen legutóbb a 2001-2002-es idényben fordult elő. Egyúttal véget ért a hatalmas Bundesliga-rekordot jelentő sorozata is: egymást követő 87 bajnoki találkozóján – a korábbi csúcs 65 volt – mindig szerzett gólt.

A müncheniek a szombati gólképtelenséget megelőzően legutóbb 2020 februárjában, az akkor Gulácsi Péterrel felálló Leipzig kapuját nem tudták bevenni.

A Borussia Dortmund nyerte a Ruhr-vidéki derbit: vendéglátóként 1-0-ra verte az újonc Schalke 04 csapatát. A Schalke legutóbb 2019 tavaszán tudott nyerni egyik legnagyobb riválisa ellen, azóta gólt sem szerzett és egy döntetlen mellett negyedszer kapott ki.

A Dortmund győztes gólját a 17 éves Youssoufa Moukoko fejelte, ő a legfiatalabb Dortmund focista, aki győztes gólt jegyzett a Schalke ellen.

Bundesliga, 7. forduló:

FC Augsburg – Bayern München 1-0 (0-0)
Borussia Dortmund – Schalke 04 1-0 (0-0)
Bayer Leverkusen – Werder Bremen 1-1 (0-0)
VfB Stuttgart – Eintracht Frankfurt 1-3 (0-1)

Olvasói sztorik