Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Tiszteletet a szurkolóknak!” – a királynő halála kapcsán üzent a Bayern-tábor

A keddi Bayern München – Barcelona Bajnokok Ligája-rangadón a hazai tábor tüntetésképp egy molinót tartott fel a meccs közben, melyen több tiszteletet követeltek a szurkolóknak. Egészen pontosan ez állt rajta:

Utolsó pillanatos meccshalasztások, kitiltások egy királyi személy halála miatt? Tiszteletet a szurkolóknak!

Catherine Steenkeste / Getty Images

II. Erzsébet királynő múlt csütörtöki halálát követően Angliában, Skóciában, Walesben és Észak-Írországban is leállt a sportélet, a labdarúgó-bajnokikat elhalasztották. Ugyan a héten már folytatódnak a bajnokságok, a Premier League újabb három összecsapást, közte a Chelsea – Liverpool és a Manchester United – Leeds meccseket elnapolták.

Kapcsolódó
Örökös eltiltást kapott a szurkoló, aki a királynő halálával viccelt
A Preston North End menedzsmentje határozottan lépett.

Az európai kupamérkőzéseket is érintette a királynő halála, a keddi BL-programból a Glasgow – Napolit átrakták szerdára, az olasz szurkolók ugyanakkor nem kísérhetik el idegenbe a csapatukat. Az UEFA emiatt azt a döntést hozta, hogy majd a skót drukkerek sem mehetnek Nápolyba.

Az Európa Ligában a csütörtöki Arsenal – PSV mérkőzést elhalasztották, mert a szervezők nem tudtak volna megfelelő rendőri védelmet biztosítani a nemzeti gyász és a királynő jövő hétfői temetése miatt. Egyelőre nagy talány, hogy a téli foci-vb miatt rendkívül feszes menetrendbe mikor tudják a pótlást beilleszteni.

Kapcsolódó
Nem segített a Lewandowski-mágia, elvérzett Münchenben a Barca
Négy perc alatt vágott kettőt a Bayern a második félidő elején.

A Bayern-Barca meccset végül a müncheniek nyerték meg 2-0-ra, miután a második félidő elején négy percen belül két gólt is szereztek. Robert Lewandowski először tért vissza Münchenbe ellenfélként azt követően, hogy a nyáron Barcelonába igazolt, volt is nagy helyzete, de Manuel Neuer bravúrral védte a közeli fejesét.

Olvasói sztorik