Nemzetközi foci

Örökös eltiltást kapott a szurkoló, aki a királynő halálával viccelt

Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nagyon határozott és kőkemény döntést hozott az angol másodosztályban szereplő Preston North End csapata, amely életfogytig tartó eltiltással sújtott egy szurkolót a múlt héten meghalt II. Erzsébet királynővel kapcsolatos megjegyzése miatt.

Miközben az egész nemzet a csütörtökön meghalt királynőt gyászolta, a hétvégi sportesemények mindegyike elmaradt. Így a Preston is csak kedden lépett pályára a Burnley ellen, ám egy drukker a következő posztot tette közzé a Twitteren:

Kidobnak a stadionból, ha a királynő halála miatti egyperces csendet kifütyülöm?

Ugyan a posztot hamarosan törölte, a hír eljutott a klub igazgatótanácsához. A vezetés pedig azonnal határozott és súlyos döntést hozott.

Kapcsolódó
Liverpooli ajánlatot kaphatott a Fradi csatára
Adama Traoré góljaira nagy szükség lenne az Evertonnál is.

„Futballklubként elismerjük minden egyén jogát a szólás és a személyes vélemény szabadságához. Ez a tweet, amelyet azóta töröltek, azonban átlépte az elfogadhatóság határát.”

A Preston közölte, hogy a tettes életfogytiglani eltiltást kap, a bérletét letiltják, és a tilalom minden, még a barátságos és korosztályos mérkőzésekre is vonatkozik.

„A rendőrség ennek megfelelően kapott tájékoztatást. A tilalom értelmében nem léphet be a Preston North End létesítményeibe, jegyirodájába. Amennyiben a tilalmat megszegi és belép a klub területére, ki kell utasítani, a továbbiakban pedig bírósági határozattal vagy a rendőrség bevonásával is meg kell akadályozni a jogsértést.”

A közlemény szerint minden futballklub, ahol a Preston idegenbeli meccset játszik, szintén értesülni fog az eltiltásról.

Olvasói sztorik