Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Mérges vagyok” – Xavi dühösen nyilatkozott a Bayern elleni vereség után

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Bayern Münchent edző Julian Nagelsmann csapata helyzetkihasználását méltatta azután, hogy a bajorok kedden 2-0-ra legyőzték a vendég FC Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének a rangadóján.

Kapcsolódó
Nem segített a Lewandowski-mágia, elvérzett Münchenben a Barca
Négy perc alatt vágott kettőt a Bayern a második félidő elején.

„Az első félidőben a Barcelonának jobb lehetőségei voltak, minket Manuel Neuer tartott meccsben. A szünet után agresszívabbak voltunk, és gyorsan szereztünk két gólt. Elsősorban a jobb helyzetkihasználásunknak köszönhetően nyertünk” – összegezte a müncheni kilencven percet Nagelsmann, aki megjegyezte, örül, hogy a nyáron a riválishoz szerződött lengyel Robert Lewandowski nem volt eredményes.

A katalánokat edző Xavi Hernandez dühösen értékelt a lefújás után.

Mérges vagyok, egyáltalán nem tetszik az, ahogy kikaptunk. Nem érdemeltünk vereséget, mert több tiszta gólhelyzetet is kidolgoztunk, jobban játszottunk, mint a Bayern, de ezen a szinten minden az apróságokról szól. Megfizettünk a hibáinkért

– fogalmazott a spanyol tréner.

Kiemelte, egy évvel ezelőtt azért volt csalódott, mert csapata még nem volt azon a szinten, ahol Bayern, és bár ezt már elérte, mégsem lehetnek elégedettek a németországi találkozón történtekkel.

Kapcsolódó
„Tiszteletet a szurkolóknak!” – a királynő halála kapcsán üzent a Bayern-tábor
A keddi Bayern München – Barcelona Bajnokok Ligája-rangadón a hazai tábor tüntetésképp egy molinót tartott fel a meccs közben, melyen több tiszteletet

„Uraltuk a mérkőzést, jobbak voltunk, de kemény leckét kaptunk. Hibáztunk a szögletnél, illetve a támadásból védekezésbe való átmenetben többször is. Nem voltunk kellően hatékonyak, így hiába járunk jó úton, nem tudtunk jó eredményt elérni” – nyilatkozta Xavi, akinek a tanítványai 3 ponttal állnak a C csoport második helyén.

Olvasói sztorik