Nemzetközi foci

„Játékvezetőnek nem nevezném” – Bölöni kiakadt, miután három játékosát kiállították

Virginie Lefour / Belga Mag via AFP
Virginie Lefour / Belga Mag via AFP

Rendkívüli jelenetek tarkították a Metz és a Guingamp bajnokiját a francia másodosztályban. A hazaiak 3-1-re vezettek az első félidőben, ám még a szünet előtt kiállították két játékosukat, a vendégcsapat pedig kiegyenlített. A második félidőben aztán Jean Jacques Danley horrorbelépőjéért jár az újabb piros, hármas emberhátrányban pedig további három gólt rúgott a Guingamp, amely 6-3-ra nyert.

Kapcsolódó

A Metz vezetőedzője Bölöni László, aki feldúltan értékelte a történteket és kritizálta Pierre Gaillouste teljesítményét.

Az úriember, akit nem neveznék játékvezetőnek, elvitte a show-t. Ezzel sajnos nemcsak a meccset, hanem sok ember munkáját tette tönkre. A második ítélet és kiállítás – nem is kommentálnám! Inkább tedd el valahová a sípodat, hogy többé ne lássuk, és felejtsd ezt el

füstölgött Bölöni, aki a játékvezető pedagógiai érzékének hiányát is szóvá tette, majd újságírói kérdésre megjegyezte, sajnálja, hogy a másodosztályban nincsen videobíró és szerinte sokszor szégyen, ami a francia labdarúgásban történik.

Ezért állították ki a Metz kapusát:

A Metznek három győzelem és két döntetlen mellett a mostani volt a harmadik veresége a bajnokságban és a hetedik helyen áll, öt ponttal lemaradva az éllovas Sochaux mögött. A csapat az előző szezonban az utolsó előtti lett a Ligue 1-ban, a vezetőség pedig azonnali feljutást tűzte ki célul a nyáron kinevezett Bölöni László elé.

Olvasói sztorik