Nemzetközi foci

Tuchelt teljesen lesújtotta, hogy kirúgták a Chelsea-től

Denis LOVROVIC / AFP
Denis LOVROVIC / AFP
Múlt heti kirúgása óta először szólalt meg Thomas Tuchel, a Chelsea-től távozó menedzser érzelmes nyilatkozatban azt mondta, hogy lesújtották a történtek.

Tuchel kedden ülhetett le utoljára a londoniak kispadjára, amikor a Chelsea sokkoló vereséget szenvedett a Dinamo Zagrebtől a Bajnokok Ligája szezonnyitó mérkőzésén.

Kapcsolódó
Soha nem fizettek edzőért annyit, mint a Chelsea
Graham Potter kivásárlási ára 23 millió euró lehetett.

„Ez az egyik legnehezebb nyilatkozat, amit valaha is meg kellett írnom, azt reméltem, hogy hosszú évekig nem is lesz rá szükségem.

Le vagyok sújtva, hogy a Chelsea-nél töltött időm véget ért

– tett közzé a Twitteren.

„Ez egy olyan klub, ahol otthon éreztem magam, köszönöm a stábnak, a játékosoknak és a szurkolóknak, hogy a kezdetektől fogva szívesen fogadtak. Büszkeség és öröm volt, amit éreztem, amikor a csapatot a Bajnokok Ligája és a klubvilágbajnokság megnyeréséhez segítettem, ezek örökre velem maradnak. Megtiszteltetés számomra, hogy részese lehettem a klubnak, és az elmúlt 19 hónap emlékei mindig különleges helyet foglalnak el a szívemben.”

Tuchelt 2021 januárjában nevezték ki a Chelsea menedzserévé, összesen 100 mérkőzésen irányított, ezek közül 60-at megnyert. A BL- és a klub-vb-siker mellett kétszer az FA-, egyszer a Ligakupában is a döntőig vezette a csapatot.

Az új edző, Graham Potter szerdán mutatkozik be, amikor a Chelsea az RB Salzburgot fogadja a Stamford Bridge-en a Bajnokok Ligájában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik