Nemzetközi foci

Fogy a türelem Lipcsében, már ki is nézhették a vezetőedző utódját

ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Csúfos pofonba szaladt bele az RB Leipzig a Bundesliga 5. fordulójában: a Német Kupa-győztes csapat Frankfurtban kapott ki 4-0-ra (Gulácsi Péter ás Willi Orbán végig játszott, Szoboszlai Dominik a félidőben állt be csereként). A lipcseiek eddig mindössze egyszer nyertek, van két döntetlenjük és két vereségük, jelenleg csak a 11.-ek.

Kapcsolódó
„Ez katasztrófa, borzasztóak voltunk” – Gulácsiékat kiütötte a Frankfurt
Három magyarjával soraikban súlyos, 4-0-s vereséget szenvedtek a lipcseiek.

A német sajtóban megjelent hírek szerint fogyóban van a türelem a vezetőedző, Domenico Tedescóval szemben, aki katasztrófáról és mentális problémákról beszélt a lefújás után. A vezetés nem akarja elkövetni ugyanazt a hibát, mint tavaly, amikor szintén nem kezdett jól a csapat, de Jesse Marschot végül csak decemberben menesztették – akkor is a tizenegyedik volt a Leipzig.

Az Express szerint Marco Rosét szemelte ki magának a Lipcse, aki legutóbb a Borussia Dortmundnál dolgozott, nyár óta viszont munkanélküli. Bár korábban elterjedt, hogy a világbajnokságig nem vállalna munkát, állítólag a Lipcse kedvéért kivételt tenne.

Kapcsolódó
Sallai arccsonttörést szenvedett, még mindig nem tudja kinyitni a szemét
Azt később döntik el, hogy meg kell-e műteni.

A 45 éves Rose lipcsei születésű, valamint dolgozott már a Red Bull családon belül, Salzburgban lépdelt előre, mígnem 2017 és 2019 között vezetőedző is volt. Ezt követően szerződött a Mönchengladbachoz, irányításával kifejezetten jól szerepelt a csapat egészen addig, míg be nem jelentette, hogy a szezon végén távozik és Dortmund vezetőedzője lesz. Bár második helyre vezette a BVB-t a bajnokságban, a Német Kupában a legjobb 16 között, a Bajnokok Ligájától a csoportkörben búcsúzott, így egy szezon után menesztették.

Tedesco irányításával a Lipcse mérlege 20 győzelem, 9 döntetlen és 8 vereség, 83 lőtt és 42 kapott gól. Jelenleg viszont hét pont a hátrány az éllovas Freiburg és Borussia Dortmund mögött.

Olvasói sztorik