Nemzetközi foci

Aubameyang bátran felhúzza az elátkozottnak tartott mezt a Chelsea-nél

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A friss igazolás Pierre-Emerick Aubameyang nem fél a kilences mez átkától, árulta el Thomas Tuchel, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató londoni klub trénere bízik abban, hogy az FC Barcelonától pénteken igazolt 33 éves gaboni támadó új minőséget hoz az együttes támadószekciójába góljaival, sebességével és az elvégzett munkájával.

A hét hónapja még az Arsenalt erősítő, így a Premier League-be visszatérő Aubameyang veszi át az Internazionaléhoz távozott belga Romelu Lukakutól a kilences számú mezt, amelyet egy hónapja Tuchel elátkozottnak nevezett.

Kapcsolódó
Elátkozott lett a 9-es mezszám a Chelsea-nél, a játékosok hozzá sem akarnak érni
Sztárcsatárok sora viselte korábban, de egytől egyig besültek a londoni csapatnál. Legutóbb Romelu Lukaku.

„Meglepő, de hozzá sem akar érni senki. Azt mondják, el van átkozva. Én is babonás vagyok, úgyhogy megértem a játékosokat” – mondta akkor a német tréner. A gyenge szezont futott Lukaku előtt Hernán Crespo, Fernando Torres, Radamel Falcao, Gonzalo Higuaín és Álvaro Morata sem alkotott maradandót kilencesben a londoni klubnál, annak ellenére, hogy máshol kiváló eredményeket értek el.

Ha elég bátor hozzá, hogy viselje a kilencest, akkor megteheti

– fogalmazott már Aubameyang kapcsán a West Ham United elleni bajnoki mérkőzés előtti pénteki sajtótájékoztatón Tuchel. Hozzáfűzte: rajtuk múlik, hogy megtalálják a megfelelő pozíciót és megadják a szükséges támogatást a támadónak.

„Készen áll, hogy tovább írja a saját történelmét, nem fél a múlttól és attól, amit ez a mez jelent” – méltatta a játékos pozitív hozzáállását Tuchel, aki korábban a Dortmundnál már volt Aubameyang edzője.

A 33 éves csatárnak egyelőre várnia kell a debütálására új klubjában, mivel eltört az állkapcsa, amikor a barcelonai házába betörő rablókkal dulakodott.

Kapcsolódó

Tuchel azt mondta, Aubameyang akkor kezdheti el az edzéseket, ha megkapta az arcvédő maszkját. A Chelsea öt meccsen szerzett hét pontjával csak a 10. helyen áll a Premier League-ben, és az eddigi öt kör alatt mindössze hat gólt jegyzett.

Olvasói sztorik