Nemzetközi foci

A Barcelona és a Chelsea az utolsó pillanatokban sem állt le az üzleteléssel

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Szeptember elsejével hivatalosan is lezárult az átigazolási szezon a topligákban. Az utolsó nap minden évben hatalmas káosszal jár, az utolsó órákban sokan megpróbálnak még kiügyeskedni egy gyors transzfert. Nem történt ez másképp idén sem.

Az utolsó órákban minden az FC Barcelonáról és a Chelsea-ről szólt. A katalánok több játékosuktól is szívesen megváltak volna, végül Memphis Depaytól és Miroslav Pjanictól nem sikerült. Távozott viszont Martin Braithwaite az Espanyolhoz, igaz a Barcának kellett ötmilliót fizetnie hozzá. Nagyobb bravúrnak számít azonban, hogy úgy sikerült rásózni Pierre-Emerick Aubameyangot a Chelsea-re, hogy a 12 és 15 millió euró körüli összeg mellett egy hátvédet, Marcos Alonsót is kapott a klub. Nem ő az egyetlen utolsó pillanatban beeső védő Barcelonában: Hector Bellerínt 2 perccel az átigazolási határidő előtt tudta regisztrálni az együttes.. A spanyol bekk Sergino Dest távozása után írhatott csak alá, az amerikai az AC Milanba távozott kölcsönbe.

Kapcsolódó
Barca-játékossal erősít a Milan, nyert a Juventus
Sergino Dest a hírek szerint 2027 júniusáig ír alá.

Eközben a Chelsea sem lógatta a lábát, a londoniak Aubameyang megszerzése mellett kölcsönvették a Juventustól Denis Zakariát. Emellett megváltak az angolok a sokáig nagy tehetségként emlegetett Billy Gilmourtól, aki négy évre írt alá a Brightonhoz. Nagy vesztese az átigazolási szezonnak viszont Michy Batshuayi, akitől szabadult volna a Chelsea, de nem sikerült elpasszolni. A londoni csapathoz hasonlóan a Liverpool is Torinóból horgászott magának egy középpályást, Jürgen Kloppék a brazil Arthurt vették kölcsön. Az élcsapatok közül a Manchester United is utolsó napra hagyott egy transzfert, Martin Dúbravka kölcsönben jött a Newcastle-től, de ötmillió eurós opció van a véglegesítésére.

Kapcsolódó

Willi Orbán a PSG-től kapott posztriválist Abdou Diallo személyében, aki szintén kölcsönbe érkezett Lipcsébe, míg Julian Draxlert a Benficának, Idrissa Gueyét az Evertonnak adta el a párizsi együttes. Mauro Icardi is távozó félben van, vele megegyezett a Galatasaray, csak a két klubnak kell megegyeznie. A törökök ebben az ügyben nem kapkodnak, mert a hazai átigazolási piacukból még van egy hét. Eközben mindössze 18 millióért behúzta a Paris Saint-Germain Carlos Solert a Valenciától, ami elég jó üzletnek tűnik. A spanyolon kívül Justin Kluivertet is elpasszolta a Valencia, őt az AS Roma vette kölcsön, de 15 millióért végleg meg is veheti.

Olvasói sztorik