Nemzetközi foci

270 nap után tért vissza a pályára az életmentő dán hős

Isabella BONOTTO / AFP
Isabella BONOTTO / AFP

A címvédő AC Milan gól nélküli döntetlent játszott a Sassuolo vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának keddi nyitómérkőzésén.

Kapcsolódó
Eddig még vezetőedző sem volt az új szlovák futballkapitány
A Napoli védekezésért felelős edzője, Francesco Calzona nagy lehetőség előtt áll.

A házigazda az első félidő derekán büntetőt hibázott, Domenico Berardi lövését ugyanis Mike Maignan kivédte. Ami rossz hír, hogy Berardit az 52. percben le kellett cserélni combsérülés miatt, de a vendégek is elveszítettek egy fontos embert a szintén megsérült Alessandro Florenzi személyében.

A mérkőzésen azonban akadt egy nagy visszatérő: az AC Milan védője, Simon Kjaer még december 2-án, a Genoa elleni bajnokin szenvedett térdsérülést és csak most léphetett ismét pályára.

270 nap kihagyás, sok munka és sok áldozat után lehettem itt ismét, nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem a pályára. Nyilvánvalóan nyernünk kellett volna, véleményem szerint jobban is futballoztunk, de az utolsó lépés hiányzott

nyilatkozta a válogatott védő, aki a tavalyi Európa-bajnokság dán-finn mérkőzésén a pályán összeeső, és később defibrillátorral újraélesztett Christian Eriksen segítségére sietett és ő kezdte el az újraélesztést, mielőtt az orvosi stáb odaérkezett volna.

Az AS Roma és az Internazionale is három gólt szerezve győzte le újonc ellenfelét, a Monzát, illetve a Cremonesét.

Serie A, 4. forduló

Sassuolo – AC Milan 0-0

 

AS Roma – Monza 3-0 (2-0)
gól: Dybala (18., 32.), Ibanez (60.)

 

Internazionale – Cremonese 3-1 (2-0)
gól: Correa (12.), Barella (38.), Martínez (76.), ill. Okereke (90.)

Olvasói sztorik