Nemzetközi foci

Eddig még vezetőedző sem volt az új szlovák futballkapitány

Az olasz Francesco Calzona lett a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az 53 éves Calzona először irányít válogatottat, sőt még vezetőedzőként sem dolgozott, a Perugiánál, az Alessandriánál, a Sorrentónál, az Empolinál, Napolinál és a Cagliarinál egyaránt másodedző volt.

Kapcsolódó
Mbappét összeboronálta a sajtó az egyik leghíresebb transznemű modellel
Ines Rau 2017-ben a Playboy címlapján is szerepelt.

Amikor júliusban először felmerült a neve, a Sport.sk kikérte egy nápolyi újságíró, Giovanni Frezzetti véleményét. A szakíró azt mondta, nagyon sajnálná, ha távozna, mert jó edző.

„UEFA Pro licence van, és az ő szakterülete a védekezés kidolgozása. Luciano Spalletti pontosan azért vette be edzői csapatába, hogy a védekezést összerakja, mert annak ő a szakembere” – magyarázta Frezzetti, aki hozzátette, a Napoli játékában a fegyelmezett védőjátékból a támadósokra való gyors átállás is Calzona munkáját dicséri.

Olyan edző, aki hajlik a modern futballra, amit az edzésmódszerei is megerősítenek. Még drónokat is használ a sikerek érdekében.

Az olasz tréner szerződése a jövő év végéig szól, és automatikusan meghosszabbítják, ha a szlovákok kijutnak a 2024-es németországi Európa-bajnokságra. A debütálására szeptember 22-én, az Azerbajdzsán elleni hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésen kerül sor. Elődjét, Stefan Tarkovicot júniusban menesztették a gyenge eredmények miatt.

Olvasói sztorik