Nemzetközi foci

A MU edző végül a játékosokkal együtt futotta le a büntetésként kirótt kilométereket

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Két vereség után a Liverpool ellen főnixmadárként támadt fel a Manchester United, amely 2-1-re verte a nagy riválist.

Kapcsolódó
Mélyponton a Liverpool, simán kikapott a Manchester United vendégeként
Három bajnoki után közelebb a kieső helyhez Jürgen Klopp csapata, mint a listavezetőhöz.

Arról mi is beszámoltunk, hogy a Brentford elleni, csúfos 0-4 után a MU új edzője, Erik ten Hag lefújta az eredeti tervben szereplő pihenőnapot, és alaposan megfutatta őket.

Kapcsolódó
Lefújta a szabadnapot, és jól megfuttatta játékosait a MU edzője a 0-4 után
Ten Hag nem hagyta szó nélkül a Brentford elleni zakót.

A Goal.com azt írja, Ten Hag maga is bevállalta a futást a játékosokkal, ezzel is jelezve, hogy a kollektív felelősségvállalást fontosnak tartja. Ezt az információt azonban akkor nem tárta a nyilvánosság elé, ezért a büntetésnek az volt az üzenete, hogy ha cserben hagytatok a pályán, akkor megmutatom nektek, ki a főnök az öltözőben.

Ahol megvannak a vezérek a játékosok között, és Ten Hag hozzájuk fordult, hogy sikerüljön felrázni a csapatot. A csapatkapitány Harry Maguire, valamint Cristiano Ronaldo és Marcus Rashford is hangadónak számít,

viszont az edző a Pool ellen az angol válogatott védőt, és a portugál klasszist is csak a kispadra nevezte, mert tudta, hogy ez olyan döntés, amire a többiek felkapják a fejüket, és abban bízott, lesznek, akik a helyükre lépnek, és a sereg élére állnak.

Az Ajaxtól 57 millióért megvett belső védőt, Lisandro Martínezt rengeteg kritika érte, sokan azt is megkérdőjelezték, hogy a 175 centis magasságával alkalmas-e arra, hogy megállja a helyét a Premier League darálójában. Ten Hag az argentin védőt a Brentford ellen már a félidőben lecserélte, megóvva ezzel attól, hogy lelkileg teljesen összetörjön egy már elúszott meccsen. Martínez aztán a Liverpool ellen ismét ott volt a kezdőben, és a MU egyik legjobban teljesítő játékosa volt.

A holland edző nagyon szeretett volna egy középpályást, az első számú kiszemelt Frenkie de Jong volt, de a játékos nem akarta elhagyni a Barcát, mire a MU megszerezte a másik spanyol óriás, a Real Madrid brazilját, Casemirót, aki harcos mentalitású, győztes típusú játékos – és a Unitednek most épp ilyenre van szüksége.

Ten Hag egy csatárt még mindenképpen hozna, de akárhogy is alakul az átigazolási időszak hajrára, az biztos, hogy a saját filozófiájából nem enged, és úgy látja, az első két meccs nem az ő rossz elképzelései, hanem egyéni hibák miatt végződött vereséggel.

„Még nagyon az elején járunk annak a munkának, amely révén elérhetjük a mindannyiunk által vágyott sikereket. Amit fel akarunk itt építeni – egy győztes csapatot, amely dinamikus, attraktív focit játszik –, az időigényes folyamat” – írta Ten Hag a Liverpool elleni rangadó előtt.

Az első győzelem azóta összejött, és a MU-drukkerek most hasonló folytatást várnak a következő fordulóban, amikor a csapat a Southamptonhoz látogat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik