Nemzetközi foci

Ten Hag: Kiábrándító volt ez a két meccs

Ian Kington / AFP
Ian Kington / AFP

Erik ten Hag vezetőedző szerint kiábrándító volt a Manchester United első két mérkőzése az angol labdarúgó-bajnokság új idényében.

A nyári szünetben az Ajaxtól érkezett holland szakvezető csapata előbb hazai pályán 2-1-re kikapott a Brightontól, majd szombaton 4-0-s vereséget szenvedett a Brentford otthonában.

Legutóbb John Chapman rajtolt két vereséggel a Manchester United vezetőedzőjeként, de az 1921-ben történt.

„Reménykedtem a jobb kezdésben, és bár a hitemet nem veszítettem el, mert láttam jó dolgokat, de kiábrándító volt ez a két meccs. A mi szintünkön nem lehet ilyen hibákat elkövetni” – értékelt Ten Hag.

Hozzátette, mindig meglepő számára, ha egy csapat ilyen rosszul kezd egy mérkőzést, hiszen szombaton a Brentford a 35. percen már 4-0-ra vezetett. Meglátása szerint egyéni hibákból kapták a gólokat, másrészt ellenfelük éhesebb volt a sikerre.

„Jó játékosaink vannak, akiknek felelősséget kell vállalniuk a pályán csapatként és egyénileg is, de ezt nem tették meg.

Megkértem őket, hogy játsszanak hittel és vállalják a felelősséget a teljesítményükért, de ezt sem tették meg

– magyarázta Ten Hag.

Megjegyezte, a történteknek semmi közük a taktikához, mert a játékosai követik az utasításait, de rossz döntéseket hoztak, márpedig „a futball a hibák játéka, és aki hibázik, azt megbüntetik”.

Hangsúlyozta, csak akkor tudnak kilábalni a jelenlegi helyzetükből, ha összetartanak és keményen dolgoznak. „Félreértés ne essék, a vezetőedző is felelős, sőt az övé a legfőbb felelősség, és ezt vállalom is. Hitet kell adnom nekik, de nekik is hinniük kell saját magukban” – mondta a játékosairól.

A United sorozatban a hetedik idegenbeli mérkőzését veszítette el a Premier League-ben, és hatodik alkalommal kapott négy vagy több gólt vendégként az előző szezon kezdete óta.

Erik ten Hag elismerte, hogy minőségi játékosokat kell szerződtetniük, de megjegyezte, a jelenlegi keretük is elég jó ahhoz, hogy legyőzze a Brightont és a Brentfordot.

A klub idén nyáron körülbelül 50 millió fontért szerezte meg az Ajax középhátvédjét, Lisandro Martínezt, akit szombaton már a szünetben le kellett cseréni, a Brentfordtól ingyen érkezett Christian Eriksen pedig nagyot hibázott a második gól előtt.

A Manchester a következő körben a tavaly második helyen záró Liverpoollal találkozik.

Olvasói sztorik