Nemzetközi foci

Ronaldo a padon kezdett, kellemetlen vereséggel indította a szezont a Manchester United

LINDSEY PARNABY / AFP
LINDSEY PARNABY / AFP

A Manchester United hazai pályán 2-1-re kikapott a Brightontól a Premier League első fordulójában.

Készen állok

– ezt írt aki az Instagram-oldalára Cristiano Ronaldo.

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere ezek szerint másképp gondolta, mert csak a kispadon kezdette a portugál klasszist, akiről a napokban azt mondta, hogy erőnléti problémái vannak. Ronaldo egyébként a hírek szerint elvágyódik és egy megjegyzés: egy éve is csereként kezdte a szezont, majd el is hagyta a Juventust a manchesteriek kedvéért. Kezdett ugyanakkor, és végig a pályán volt Christian Eriksen, aki csapata egyik legjobbja volt.

Ronaldo aztán az 53. percben lépett pályára, de addigra már a Brighton két góllal vezetett, Pascal Gross duplázott az első félidőben. A fordulás után a United ment előre becsülettel, egy öngólnak köszönhetően pedig sikerült is szépítenie a 68. percben.

Kapcsolódó
Sehova sem kell, és talán nem hiába: milyen játékos 2022-ben Cristiano Ronaldo?
Ahová eddig ügynökével bejelentkezett, ott elutasítással találkozott, úgyhogy adódik a kérdés: van-e még helye a legmagasabb szinten?

Ugyan a Manchester uralta a második félidőt, újabb gólt nem sikerült szereznie. Így Erik ten Hag Louis van Gaal óta az első manchesteri vezetőedző, aki vereséggel rajtolt a Premier League-ben.

A délután másik meccsén a Leicester City hiába vezetett 2-0-ra is hazai pályán, végül csak 2-2-t játszott a Brentforddal.

Premier League, 1. forduló

Leicester City-Brentford 2-2 (1-0)
Manchester United-Brighton 1-2 (0-2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik