Nemzetközi foci

Soha senki nem tett még olyat a Premier League-ben, mint Harry Kane

IAN KINGTON / AFP
IAN KINGTON / AFP

A Tottenham Hotspur továbbra is lendületben van a Premier League-ben, mert ugyan az első félidőben még voltak komoly problémái a csapatnak a Wolves ellen hazai pályán (a vendégeknél hét portugál volt a kezdőben), a második félidőben feljavult a csapat játéka, Harry Kane góljával pedig sikerült 1-0-ra nyerni, így három forduló alatt hét pontot szereztek a londoniak.

Kane történelmet írt azzal, hogy a 64. percben közelről, ajtó-ablak helyzetből betalált.

Az angol válogatott csatár a 185. Premier League-gólját szerezte a Tottenham színeiben, korábban senki nem jutott eddig egy csapat színeiben. Ezt megelőzően Sergio Agüeróval közösen tartották a rekordot, ő a Manchester Citynél jutott 184-ig.

A 29 éves csapatkapitány mindössze két góllal van elmaradva a liga örökrangsorában Andrew Cole mögött, aki a harmadik. Alan Shearer (260) és Wayne Rooney (208) állnak az első két helyen.

Kapcsolódó
Thomas Tuchel leülhet a kispadra a Leeds United ellen
Így is nagyobb büntetést kapott, mint Antonio Conte.

Harry Kane gólja kapcsán érdemes még azt is megjegyezni, hogy Ivan Perisic csúsztatott hozzá. A horvát a legutóbbi találkozón sarokrúgásból adott gólpasszt a csatárnak, azaz van egy új fegyvere a Spursnek.

Az előző fordulóban a Tottenham a Chelsea ellen játszott 2-2-es döntetlent, a lefújás után pedig mindkét vezetőedző piros lapot kapott. Eltiltás nem lett belőle (pontosabban Thomas Tuchelnek igen, csak felfüggesztve), így Antonio Conte ezúttal is maximális fordulatszámon pörgött az odalvonalnál.

Az Arsenal három forduló után százszázalékos a Premier League-ben, miután szombaton 3-0-ra győzött a Bournemouth vendégeként.

Premier League, 3. forduló

Bournemouth-Arsenal 0-3 (0-2)
Crystal Palace-Aston Villa 3-1 (1-1)
Everton-Nottingham Forest 1-1 (0-0)
Fulham-Brentford 3-2 (2-1)
Leicester City-Southampton 1-2 (0-0)
Tottenham Hotspur-Wolverhampton Wanderers 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik