Nemzetközi foci

„Te vagy a világ legjobb testőre” – megható levélben búcsúztak csapattársai a Unitedhez igazoló Casemirótól

Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / AFP

Érdekes igazolással próbál előre menekülni a szezont csapnivalóan kezdő Manchester United: az angol klub megszerezte a Real Madridtól Casemirót. A 30 éves brazil középpályás a hírek szerint 60+10 millió euróért érkezik és 2027-ig szóló szerződést ír alá.

Casemiro 2013 januárjában érkezett a Real Madridhoz, azóta 336 mérkőzésen játszott a csapatban, amellyel összesen 18 trófeát, közte három bajnoki címet és öt Bajnokok Ligáját nyert.

Luka Modriccsal és Toni Krooszzal közösen legendás középpályát alkottak, a két egykori csapattárs levélben búcsúzott a braziltól. A két írásból pedig pontosan kiderül, milyen játékos és ember is igazából Casemiro.

Veled, drága Case, lehetetlen volt nem megizzadni – legyen szó bármilyen helyzetről. Mert még a törökfürdőben sem hagytál nekünk pihenőt. Ha ott találkoztunk, az igazi kín volt: meghívtál valakit, majd oda elhelyezett szobakerékpárral és súlyokkal vártad. Figyelmeztetés volt az új csapattársaknak, hogy tudják, mire számítsanak. Hogy veled még a törökfürdő is egy edzőterem. És csak akkor hagytad az embert lefeküdni, amikor a felülések következtek

– írta Kroos, aki megköszönte, hogy Casemiro rengetegszer kihúzta őt a nehéz helyzetekből a pályán, és ugyan most a sportolói karrierjük külön folytatódik, a barátság megmarad.

Kapcsolódó
„Elképzelhetetlen, hogy az NB II-ben ne lenne Vidi-szintű játékos”
A Ziccer „külföldön dolgozó magyar futballszakemberek” sorozatának harmadik epizódjában Czuczi Mátyással, a belga első osztályban szereplő Eupen másodedzőjével beszélgettünk.

Modric múltidézéssel kezdte, arra, hogy emlékszik, Casemiro milyen ideges volt a madridi debütálásakor, később viszont igazi vezérré vált, aki pontosan tudta és érezte, milyen a csapattársakért, a madridizmusért küzdeni.

Sok mindent nyertünk együtt, de én arra fogok emlékezni, amit senki nem láthatott. A mindennapi munkára az edzőközpontban, a rengeteg poénra, mert te még akkor is jókedvű vagy, amikor nagy a tét, vagy esetleg hibáztunk. Azok a nevetések igazi békét jelentettek számomra. Te vagy a világ legjobb testőre

– írta a horvát középpályás.

A Manchester Unitedre minden erősítés ráfér, a csapat ugyanis két vereséggel kezdte a bajnoki szezont, ezeken pedig hat gólt kapott és mindössze csak egyet szerzett. Nem Casemiro lesz az, aki megoldja Erik Ten Hag minden problémáját, de az biztos, hogy az érkezésével erősödött a Manchester United.

Olvasói sztorik