Nemzetközi foci

„Mi nem Azerbajdzsánnal játszunk!” – visszaszólt Mbappénak a brazil kapitány

Carl DE SOUZA / AFP
Carl DE SOUZA / AFP

Az elmúlt négy focivébét európai csapat nyerte, 2006-ban Olaszország, 2010-ben Spanyolország, 2014-ben Németország, 2018-ban pedig Franciaország ünnepelhetett.

Kylian Mbappé, a francia válogatott klasszisa májusban azzal érvelt, az európai dominancia hátterében az állhat, hogy a dél-amerikai foci elmarad minőségében az európaitól, épp ezért a kontinens két nagyágyúja, Brazília és Argentína nincs olyan komoly erőpróbára készítve, mint mondjuk a francia, a német, az angol vagy a spanyol csapat.

Mbappé szavaira most a brazil szövetségi kapitány, Tite reagált, aki nem meglepő módon nem értett egyet a PSG mostanában kissé durcás támadójával.

Mbappé talán a Nemzetek Ligájára gondolt, vagy a barátságos meccsekre, mert a vb-selejtezőkre egyáltalán nem igaz, amit mond. Mi nem Azerbajdzsánnal játszunk –mondom ezt úgy, hogy minden tiszteletem az azerieké –, nincsenek olyan meccseink, amiket lazábban vehetünk. A dél-amerikai vb-selejtező sokkal keményebb, mint az európai

– mondta Tite.

Dél-Amerikából Brazília és Argentína mellett Uruguay és Ecuador kvalifikálta magát a katari vébére, amely november 20-án kezdődik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik