Nemzetközi foci

Két meccsen tíz gólt szerzett a PSG, de az edzőnek magyarázkodnia kellett Mbappé duzzogása miatt

STEPHANE DE SAKUTIN / AFP
STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Mindkét idei bajnokiját megnyerte a PSG, amely a Clermont elleni 5-0 után 5-2-re verte a Montpellier-t.

Kapcsolódó
Mbappé kihagyott egy büntetőt, mégis megszórta ellenfelét a PSG
Két forduló alatt már tíz gólt rúgott a címvédő.

A PSG csatársztárjai közül Lionel Messinek ezúttal csöndes meccse volt, Neymar két góllal zárt, Kylian Mbappé pedig kihagyott egy tizenegyest, de később egy szöglet után betalált.

2:55-nél látható Mbappé gólja:

A francia világbajnok szinte egykedvűen reagált a góljára, de még ennél is furcsább volt az a jelenet, amikor egy PSG-támadásnál láthatóan frusztráltan sétált, mert nem ő kapta a labdát Vitinhától, hanem a jobb oldalra kimozgó Messi.

A meccs után természetesen megkérdezték az esetről Christophe Galtier-t, a párizsiak edzőjét, aki a válaszát arra hegyezte ki, hogy Mbappé három hete nem játszott, így fizikailag nem volt tökéletes állapotban, és érthető, ha a lemaradása miatt kicsit frusztrált volt.

A PSG olasz középpályása, Marco Veratti védelmébe vette Mbappét, amikor azt mondta, a kihagyott büntető miatt tényleg duzzogott a társa, aki nagyszerű játékos, és szeretné a különbséget jelenteni a pályán.

„Az jó, amikor mérges, mert az azt jelenti, törődik a csapattal” – nyilatkozta Verratti Mbappéról.

Amikor a francia klasszis szerződést hosszabbított a PSG-vel, a lapok azt írták, a vezetőség kiemelt státuszt biztosított neki, és a keret alakításába is van beleszólása. Ami nem feltétlenül szerencsés helyzet, amikor az öltözőben olyan egyéniségek vannak, mint Messi, Neymar vagy éppen Sergio Ramos.

A harmadik fordulóban jön a PSG első komoly tesztje, amikor a 2021-es bajnok Lille-hez látogat. Kíváncsian várjuk, Mbappé melyik arcát mutatja majd.

Olvasói sztorik