Nemzetközi foci

Klopp az ellenfelet lefejelő csatáráról: Tudja, hogy cserben hagyta a társait

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Emlékezetesre sikerült a Liverpool 75 millió euróért megvett csatárának, Darwin Núneznek a hazai debütálása, csak nem olyan értelemben, ahogyan ő szerette volna.

A 23 éves uruguayi csatár a hétfő esti bajnokin hatalmas csatár vívott a Crystal Palace dán védőjével, Joachim Andersennel, oda-vissza ment a duma, és Andersen fokozatosan próbálta kis tüskékkel kizökkenteni Núnezt. Amikor az 57. percben Núnez hátrafejelt, Andersen számon kérte miatta, aminek az lett a vége, hogy a Pool játékosa lefejelte ellenfelét, így bő fél órával a vége előtt mehetett is az öltözőbe.

A pszichológiai hadviselés felőrölte Núnezt:

Bár a Liverpool emberhátrányban is egyenlíteni tudott, Jürgen Klopp, a csapat edzője nem volt jókedvű Núnez megmozdulása miatt.

„Darwin tudja, hogy cserben hagyta a társait. Hagyom, hogy éjjel egyedül maradjon a gondolataival, aztán kedden elbeszélgetek vele” – nyilatkozta Klopp közvetlenül a meccs után.

Az edző hozzátette, tisztában van vele, hogy játékosát provokálták, de akkor sem szabad így viselkednie.

Nem az a reakció volt, amit látni szeretnénk tőle. Tudja, hogy a védők ezt fogják csinálni vele, de akkor sem így kell reagálnia. Az eltiltása miatti kényszerszünetet hasznosan fogjuk tölteni, dolgozni fogunk, hogy fizikálisan még erősebben térjen vissza

– mondta Klopp.

Núnez, akinek ez volt második kiállítása felnőttpályafutása során, hárommeccses eltiltást kapott, ami még nehezebbé teszi Klopp dolgát, mivel több kulcsemberére eddig sem számíthatott. A két döntetlennel rajtoló Liverpool a hétvégén a Manchester Unitedhez látogat, amely 0 pontjával és 1-6-os gólarányával a tabella utolsó helyén áll.

Olvasói sztorik