Nemzetközi foci

„Csak egy csapat érdemelt volna győzelmet, azok mi voltunk”

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP
Nem akármilyen rangadót vívott egymással vasárnap a Tottenham és a Chelsea csapata, de a 2-2-es döntetlennel véget ért bajnoki után mégis a két menedzser, az egymással kakaskodó Antonio Conte és Thomas Tuchel botránya okozott nagyobb visszhangot.

A német szakember azt nehezményezte, hogy 1-0-s vezetésük után a Spurs 68. percben esett egyenlítő találatát szabálytalanság előzte meg: Bentancur szerelési kísérletekor a labda helyett Havertz lábát találta el, a játék mégis folytatódhatott, és a vége az lett, hogy Jorginho nagy hibája után Höjbjerg a 16-oson kívülről betalált.

Kapcsolódó
Tuchel és Conte kétszer is majdnem összeverekedett a Chelsea-Spurs rangadón
A Spurs a 90+6. percben mentett pontot a Stamford Bridge-en.

A meccs végén ismét fellángoltak az ellentétek, akkor már úgy kellett szétválasztani a két szakvezetőt, míg Anthony Taylor játékvezető mindkettőnek felmutatta a piros lapot.

Tuchel szerint rengeteg megtorlatlan szabálytalanság történt, a másfél hete szerződtetett Marc Cucurella állította, hogy a szögletek nagy részénél Cristian Romero a hajánál fogva rángatta, de semmit sem ítéltek ellene.

„Csak egy csapat érdemelt volna győzelmet, azok mi voltunk. Nem tudom, hány taktikai faultot követett el Höjbjerg és Bentancur?!” – dohogott Tuchel.

90 percen át domináltunk, élesek és éhesek voltunk, kiváló teljesítményt nyújtottunk. Sajnálom minden játékosomat, hogy nem azt az eredményt értük el, amit megérdemeltünk volna.

A Contéval történt botrányról annyit mondott, nem haragszik kollégájára, mindkettőjük részéről fair volt a testi kontaktus, nem sértegették vagy ütötték meg egymást, a saját csapataikért harcoltak.

„Ez a Premier League, ahol a két menedzser egyaránt a csapatáért harcolt. Számomra ez nem nagy ügy.

Meglepett, hogy mindketten piros lapot kaptunk

– mondta.

Conte azt mondta, megfogadta, hogy sohasem tesz megjegyzést a játékvezetőre, és ehhez tartja magát most is. Azt azonban sportszerűen elismerte, hogy a Chelsea jobb volt náluk.

A kispadnál történtekből azonban ő sem csinálna nagy ügyet.

„Az biztos, hogy nem vagyok passzív. Ha agresszivitást látok, akkor agresszivitás a válaszom , de ismétlem, ez nem probléma. Kár lenne, ha ezért ki kellene hagynunk a következő meccset. A legfontosabb az, hogy két rivális csapat nagyszerű mérkőzést vívott.”

Olvasói sztorik