Glyn KIRK / AFP
Nemzetközi foci sport

„Csak egy csapat érdemelt volna győzelmet, azok mi voltunk”

Nem akármilyen rangadót vívott egymással vasárnap a Tottenham és a Chelsea csapata, de a 2-2-es döntetlennel véget ért bajnoki után mégis a két menedzser, az egymással kakaskodó Antonio Conte és Thomas Tuchel botránya okozott nagyobb visszhangot.

A német szakember azt nehezményezte, hogy 1-0-s vezetésük után a Spurs 68. percben esett egyenlítő találatát szabálytalanság előzte meg: Bentancur szerelési kísérletekor a labda helyett Havertz lábát találta el, a játék mégis folytatódhatott, és a vége az lett, hogy Jorginho nagy hibája után Höjbjerg a 16-oson kívülről betalált.

Kapcsolódó
Tuchel és Conte kétszer is majdnem összeverekedett a Chelsea-Spurs rangadón
A Spurs a 90+6. percben mentett pontot a Stamford Bridge-en.

A meccs végén ismét fellángoltak az ellentétek, akkor már úgy kellett szétválasztani a két szakvezetőt, míg Anthony Taylor játékvezető mindkettőnek felmutatta a piros lapot.

Tuchel szerint rengeteg megtorlatlan szabálytalanság történt, a másfél hete szerződtetett Marc Cucurella állította, hogy a szögletek nagy részénél Cristian Romero a hajánál fogva rángatta, de semmit sem ítéltek ellene.

„Csak egy csapat érdemelt volna győzelmet, azok mi voltunk. Nem tudom, hány taktikai faultot követett el Höjbjerg és Bentancur?!” – dohogott Tuchel.

90 percen át domináltunk, élesek és éhesek voltunk, kiváló teljesítményt nyújtottunk. Sajnálom minden játékosomat, hogy nem azt az eredményt értük el, amit megérdemeltünk volna.

A Contéval történt botrányról annyit mondott, nem haragszik kollégájára, mindkettőjük részéről fair volt a testi kontaktus, nem sértegették vagy ütötték meg egymást, a saját csapataikért harcoltak.

„Ez a Premier League, ahol a két menedzser egyaránt a csapatáért harcolt. Számomra ez nem nagy ügy.

Meglepett, hogy mindketten piros lapot kaptunk

– mondta.

Conte azt mondta, megfogadta, hogy sohasem tesz megjegyzést a játékvezetőre, és ehhez tartja magát most is. Azt azonban sportszerűen elismerte, hogy a Chelsea jobb volt náluk.

A kispadnál történtekből azonban ő sem csinálna nagy ügyet.

„Az biztos, hogy nem vagyok passzív. Ha agresszivitást látok, akkor agresszivitás a válaszom , de ismétlem, ez nem probléma. Kár lenne, ha ezért ki kellene hagynunk a következő meccset. A legfontosabb az, hogy két rivális csapat nagyszerű mérkőzést vívott.”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!