Nemzetközi foci

Brazília hallani sem akar az argentinok elleni meccsről

NELSON ALMEIDA / AFP
NELSON ALMEIDA / AFP
A brazil labdarúgó-válogatott ragaszkodik ahhoz, hogy szeptemberben nem lép pályára minden idők legértelmetlenebb világbajnoki selejtezőjén, amelyen Argentína lenne az ellenfél.

A két csapat 2021. szeptember 5-én játszotta volna le a rangadóját, azonban A Sao Pauló-i találkozón alig telt el pár perc, amikor a Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség illetékesei a pályára vonultak, mivel az argentinok keretében négy, a kezdőcsapatában pedig három olyan játékos volt, akinek Angliából érkezve karanténkötelezettsége lett volna. Hírek szerint Emiliano Buendí, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero beutazásakor nem jelezte, hogy 14 napon belül megfordult a szigetországban, ami automatikusan karanténkötelezettséget vont volna maga után.

Kapcsolódó
Hiába az évszázad bundája, a feljutásért játszhat a futballcsapat
Sierra Leonéban nem tudnak dönteni, a FIFA segíthet a 90-1-es meccs részleteinek felderítésében.

A mérkőzés végül elmaradt, a FIFA februárban úgy döntött, hogy pótolni kell a mérkőzést, majd miután mindkét fél fellebbezett, nemzetközi szövetség (FIFA) fellebbviteli testülete májusban megerősítette mindezt.

Ugyanakkor a meccsnek semmi értelme nem lenne, hiszen mindkét válogatott kijutott a vébére, és akármi maradna az eredmény, a brazil válogatott mindenképpen első, az argentin pedig második marad a hivatalos sorrendben.

A brazil szövetség elnöke Ednaldo Rodrigues most úgy nyilatkozott, nem akarnak meccset, mert a szövetségi kapitány, Tite szerint feleslegesen sérülésveszélynek tennék ki a játékosokat.

A brazil sajtó szerint a válogatott inkább két barátságos mérkőzést játszana Európában, elsősorban afrikai riválisokkal, mert a vb G csoportjában Szerbia és Svájccal mellett Kamerun lesz majd az ellenfél.

El fogjuk érni a FIFA illetékeseinél, hogy ezt a meccset ne játsszuk le. Ha az edzői stáb ezt javasolja, akkor azon fogunk dolgozni, hogy ezt elérjük

– jelentette ki Rodrigues.

Olvasói sztorik