Nemzetközi foci

Lewandowski meglőtte első Barca-gólját, és egy különdíjat is besöpört

Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A spanyol bajnokság előtti utolsó felkészülési meccsét a Barcelona rendre a Joan Gamper Kupáért vívja, amivel a katalán klub az alapítója előtt tiszteleg. Az idei meccsen a mexikói a Pumas UNAM volt a vendég, amely alapos verést kapott, mivel a Barca 6-0-ra győzött.

Az ellenfélválasztás nem volt véletlen, mivel ebben a mexikói csapatban játszik Dani Alves, aki két időszakban is szolgálta a Barcelonát, és most búcsúztatta el a klub. A 39 éves brazil klasszis összesen 23 trófeát nyert a Barcával.

A meccs első gólját Lewandowski szerezte, aki kicselezte a mexikóiak kapusát, majd éles szögből emelt a hálóba, kihasználva, hogy a gólvonalon álló védő hagyott helyet a kapufa mellett. Ez volt a Bayerntől érkezett lengyel csatár első gólja a Barca mezében.

Lewandowski az előkészítésből is kivette a részét, az első félidőben két gólpasszt adott Pedrinek, főleg a második, a sarokkal letett labda volt látványos, ahogyan Pedri befejezései is elsőrangúak voltak, az elsőnél kis területen is ki tudta cselezni a kapust, a másodiknál meg remekül küldte el a védőt egy csellel.

A Barca az első 19 percben négyszer volt eredményes, a duplázó Pedri és Lewandowski mellé Dembélé iratkozott még fel a góllövők közé. A második félidőben Aubameyang és Frenkie de Jong cstalakozott hozzájuk, utóbbit egész nyáron megpróbálta elsózni a Barca, de a játékos nem akar távozni.

A Barcelona úgy nyert végül 6-0-ra, hogy három kapufát is lőtt, a meccs legjobbjának a három gólban szerepelt vállaló Lewandowskit választották.

A Barcelona szombaton kezdi az idényt, amikor a Rayo Vallecanót fogadja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik