Nemzetközi foci

Lewandowski dekázni kezdett, Barcelona extázisba került

Pau BARRENA / AFP
Pau BARRENA / AFP

Ugyan már edzőmeccsen is pályára lépett, mostanáig kellett várni Robert Lewandowski barcelonai bemutatójára. Ennek oka persze egyszerű: az Egyesült Államokban turnézott a Barca, amikor a lengyel csatárt sikerült megszerezni a Bayern Münchentől 50 millió euró ellenében.

Az augusztusban a 34. életévét betöltő gólzsák a felkészülési meccseken a 12-es mezszámban lépett pályára, a Nou Camp gyepére viszont már 9-esben futott ki és katalánul köszöntötte a bő 57 ezres közönséget. Nagy üdvrivalgás fogadta, de akkor tombolt igazán a tömeg, amikor dekázni kezdett és bemutatott pár trükköt.

Robert Lewandinho

– jegyezte meg a Barca TV egyik kommentátora utalva arra, hogy, ha csak egy hangyányit is, de Lewandowski megidézte a brazil klasszist, Ronaldinhót.

A mezszám kapcsán érdekesség, hogy az előző szezonban Memphis Depay viselte azt, de ezek szerint sikerült megegyeznie a két játékosnak. Ugyanakkor spanyol lapok már cikkeztek arról, hogy a holland támadó létszámfelettivé válhatott Xavinál és könnyen elképzelhető, hogy még a nyáron eladják. A Barca vezetősége ugyanis próbál mindent megtenni annak érdekében, hogy a nyári szerzeményeit be tudja majd regisztrálni a spanyol bajnokságban.

A Barca augusztus 13-án játssza majd az első tétmeccsét, amikor a Rayo Vallecanót fogadja majd bajnokin.

Kapcsolódó
Ivan Petrjak megható gólörömmel ünnepelt a Konferencia Ligában
Az ukrán támadó is betalált a fényes győzelem alkalmával.
Olvasói sztorik