Nemzetközi foci

Ez az idény sem lesz sétagalopp, újabb nagy pofont kapott a Hertha

Odd ANDERSEN / AFP
Odd ANDERSEN / AFP

Már az előző szezonban is komoly gondokkal küzdött a Hertha BSC labdarúgócsapata, és úgy tűnik, 2022-23-ra sem szűntek meg a problémák.

Kapcsolódó
A Liverpool ellen közel állt a gigabravúrhoz az újonc
Kétszer is vezetett a Fulham, mégsem tudott nyerni.

A berliniek májusban osztályozón harcolták ki a bennmaradást (az 1-0-ra elveszített első mérkőzés után Hamburgban 2-0-ra nyertek), de a siker ellenére Felix Magath edző, Werner Gegenbauer klubelnök és Michael Preetz sportigazgató is távozott.

Az új stáb pedig egyelőre nem találja a ritmust, a csapat ugyanis egy hete 4-4-et játszott az az Eintracht Braunschweigel a Német Kupa első fordulójában, és tizenegyespárbajban kiesett.

A szombati bajnoki rajt még csúnyábbra sikeredett, a városi rivális Union Berlin ugyanis nagyon simán, 3-1-re eltángálta. A hazaiaknál a magyar válogatott Schäfer András a 70. perctől csereként kapott lehetőséget.

Az Union ezzel klubrekordot állított fel, ugyanis egymást követő nyolcadik bajnokiján nem talált legyőzőre, ráadásul sorozatban negyedik városi derbijét nyert meg.

Sallai Roland kezdőként 76 percet játszott az előző idényben kupadöntős Freiburgban, amely gól nélküli első félidőt követően 4-0-ra nyert az Augsburg vendégeként, a magyar válogatott támadó egy VAR által elvett gólig jutott.

A Borussia Dortmund hazai pályán 1-0-ra nyert a Bayer Leverkusen ellen, az egyetlen gólt Marco Reus pöckölte a hálóba. Érdekesség, hogy a legutóbbi idényben is a 33 éves támadó szerezte a Dortmund első gólját.

Bundesliga, 1. forduló

Union Berlin – Hertha 3-1 (1-0)
gól: Siebatcheu (31.), Becker (50.), Knoche (54.), illetve Lukebakio (85.)

 

Augsburg – Freiburg 0-4 (0-0)
gól: Gregoritsch (46.), Grifo (48.), Ginter (61.), Doan (78.)

 

Mönchengladbach – Hoffenheim 3-1 (1-1)
gól: Benszebaini (42.), Thuram (71.), Elvedi (78.), illetve Skov (25.)

 

Bochum – Mainz 1-2 (1-1)
gól: Stöger (39.), illetve Onisiwo (26., 77.)

 

Wolfsburg – Werder Bremen 2-2 (1-2)
gól: Nmecha (11.), Guilavogui (84.), illetve Füllkrug (21.), Bittencourt (23.)

 

Borussia Dortmund – Leverkusen 1-0 (1-0)
gól: Reus (9.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik