Nemzetközi foci

„Eljön az idő, amikor 40 gólt rúg” – 17 éves csatártehetséget igazolt a Bayern München

JACK GUEZ / AFP
JACK GUEZ / AFP

A német labdarúgó Bundesligában címvédő Bayern München leigazolta a francia élvonalbeli Rennes csapatától a 17 éves Mathys Telt. A klub kedden jelentette be hivatalosan a francia csatártehetség szerződtetését, azt ugyanakkor nem közölte, hogy mennyi időre szól a játékossal kötött megállapodás. Sajtóhírek szerint Tel öt évre kötelezte el magát a Bayernhez.

Az U17-es francia válogatott csapatkapitánya médiainformációk szerint 20 millió eurójába került a Bayernnek, az összeg további 8,5 millióval nőhet, ha bizonyos feltételek teljesülnek.

Kapcsolódó
Szoboszlaiék francia válogatott csapattársa bejelentette távozását
Köszönetet mondott az elmúlt évekért. Állítólag már az is eldőlt, hogy a PSG-ben folytatja pályafutását.

Tel, aki a korosztályos francia csapattal a nyáron Európa-bajnokságot nyert, a Rennes első csapatában mindössze 79 percet töltött a pályán, ám korábbi edzője, Bruno Genesio csupa szépet mondott róla: érettebb a kortársainál, remek atletikus adottságai mellett pedig a játékintelligenciája is maga. Julian Nagelsmann is áradozott az új szerzeményről:

Fiatal, nagyon tehetséges játékos, aki több pozícióban is képes játszani. Gyors, erős, remekül tartja meg a labdát a kapunak háttal. El tudom képzelni, hogy lesz majd olyan szezonja, amikor 40 gólt szerez

mondta a Bayern vezetőedzője.

A müncheniek, akik elveszítették a Barcelonához szerződő Robert Lewandowskit, a nyáron megszerezték már Sadio Manét a Liverpooltól, Matthijs de Ligtet a Juventustól, valamint Nusszair Mazrauit és Ryan Gravenberchet az Ajax Amsterdamtól.

A Bayern München szombaton kezdi meg a 2022/23-as idényt, mégpedig a három magyar válogatott futballistát, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig elleni szuperkupa-mérkőzéssel.

Mathys Telről egy összefoglaló:

Olvasói sztorik