Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ettől mindenki álla leesik: Benzema mesés labdaátvétel után lőtt gólt

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP

Karim Benzema a jelek szerint nem lassít élete egyik legjobban sikerült szezonja után. A Real Madriddal spanyol bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert, az Aranylabda-szavazás egyik legnagyobb esélyesének számító francia csatárról egy edzésvideó kezdett el keringeni a közösségi médiában, és nem meglepő, hogy a különböző oldalakon több helyen a milliós nézettséget és átlépte már a felvétel.

Benzema ugyanis parádés mozdulattal vette át a labdát Eduardo Camavinga passza után, a csatár ezzel be is csapta az őt őrző Álvaro Odriozolát, majd még góllal is fejezte be az akciót.

Ugyanakkor némi aggodalom is van amiatt, mert kétszer is ápolni kellett a bokáját az egymás közti játék során, így kérdéses a pályára lépése a Club América elleni felkészülési mérkőzésen. A Real Madrid az Egyesült Államokban turnézik, a hétvégén kikapott a Barcelonától, majd jön a Club América elleni összecsapás, a hétvégén pedig egy Juventus elleni találkozó. Augusztus 10-én pedig már az Eintracht Frankfurt elleni európai Szuperkupa-meccs.

Kapcsolódó
A Barca óriási góllal verte a Real Madridot
Mindkét spanyol topcsapat az Egyesült Államokban haknizik felkészülés címen.

A 34 éves francia az előző szezonban 46 mérkőzésen 44 gólt szerzett (ebből 27-et a bajnokságban, 15-öt a Bajnokok Ligájában), volt mellé 15 gólpassza is. A csapattal elért sikerek mellett őt választották a BL-szezon legjobbjának, ő volt a gólkirály a legrangosabb európai kupasorozatban, és toronymagasan nyert a La Ligában is gólszerzők között.

Olvasói sztorik